Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Notícies LA PAERIA REP ELS ALUMNES LLEIDATANS QUE HAN ESTAT ALS CAMPAMENTS SAHRAUÍS DE TINDOUF

LA PAERIA REP ELS ALUMNES LLEIDATANS QUE HAN ESTAT ALS CAMPAMENTS SAHRAUÍS DE TINDOUF

El tinent d’alcalde Joan Gómez ha presidit la recepció al Saló de Sessions amb els joves de l’IES Ronda i l’INS Torrevicens, que han viscut la realitat dels campaments en el 6è any que es fa el viatge dins els Cicles formatius a Terreny

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha rebut a la Paeria els alumnes que han viatjat aquest mes de març als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf. Els joves de l’IES Ronda i l’INS Torrevicens han estat als campaments durant 11 dies i han pogut conèixer la realitat amb què es veuen obligats a viure milers de persones. L’expedició ha estat formada per una trentena de persones, amb 24 alumnes i responsables dels centres educatius, un tècnic municipal i representants de l’associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent.

Gómez ha destacat que aquest és el 6è any que s’organitza el viatge a terreny, emmarcat en el projecte Cicles formatius a Terreny, i que l’experiència suposa una vivència excepcional per als alumnes. En aquests temps de convivència, els alumnes s’han allotjat amb les famílies dels campaments i han realitzat pràctiques en centres de caire socioeducatiu i sanitari com centres de salut, hospitals, escoles, centres de discapacitats, etc. L’objectiu és la conscienciació sobre la realitat del poble sahrauí i la realització d'un futur vincle i coneixement de la situació dels campaments.

El viatge s’ha fet del 3 al 13 de març i avui s’ha lliurat els diplomes als participants. Durant l’acte, que s’ha fet al Saló de Sessions, s’han projectat fotos i un vídeo de l’experiència viscuda a Tindouf. L’acte ha comptat amb la presència dels regidors Toni Postius, Paco Cerdà i Francesc Gabarrell, així com dels responsables dels dos centres educatius i del president i el vicepresident de l‘Associació del Sàhara de les Terres de Ponent, Roger Seró i Ivan Escudé, respectivament.

Els Cicles formatius a Terreny és un projecte de formació i sensibilització per a la solidaritat que s’adreça a l’alumnat i el professorat de Cicles Formatius de Grau Superior i que inclou un viatge a un campament de persones refugiades Sahrauís a Tindouf, a Algèria. Viure una experiència sobre terreny és un dels aprenentatges més significatius de la vida d’una persona, que aporta esperit crític i una actitud més transformadora. Des d’una perspectiva de sensibilització transformadora, les persones que viuen una experiència a terreny tenen una capacitat exponencial de transmetre un discurs sensibilitzador a la societat, és a dir, tenen la possibilitat de convertir-se en agents de sensibilització en el seu entorn més proper.


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.