Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Notícies VISITA A L'ESTAND DEL BANC DE RECURSOS A LA FIRA DE SANT MIQUEL

VISITA A L'ESTAND DEL BANC DE RECURSOS A LA FIRA DE SANT MIQUEL

El tinent d’alcalde Joan Gómez ha saludat els representants de l’entitat, amb la qual l’Ajuntament col·labora des del 2004 en projectes de cooperació i sensibilització

El tinent d’alcalde i regidor de Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha visitat aquest dijous l’estand de la Fundació Banc de Recursos a la Fira de Sant Miquel de Lleida. Gómez ha saludat el director de l’entitat, Jesús Lanao; el representant a Lleida, Francesc Villanueva, i el gerent, Rosaura Serentill, entre els diversos members presents a l'estand.

El tinent d’alcalde ha destacat que l’Ajuntament col·labora des de 2004 amb Banc de Recursos i Cedesco (Bolívia). El conveni incideix en l'eficiència i la transparència de les accions al departament de Cochabamba a Bolívia, mitjançant la formació de tècnics seleccionats pels municipis i les comunitats camperoles, així com l'assessorament al desenvolupament de polítiques territorials adequades a les característiques dels municipis. La Paeria ha fet formacions en gestió municipal adreçades a municipis i en el marc universitari.

La presència de Banc de Recursos a la Fira permet els visitants conèixer de primera mà les experiències dels cooperants tècnics de l’entitat a Bolívia i el Txad i informar-se dels projectes i campanyes que duen a terme, tant al Sud com a Catalunya (Pont Solidari i Pont Alimentari).

Des que el Banc de Recursos va començar la seva activitat l’any 1996, ha enviat 28 contenidors d’ajuda a Àfrica i l’Amèrica Llatina, amb 19 tractors, 2 màquines d’obra pública o 14 dipòsits metàl·lics de 1.000 m3 per a projectes de reg, entre molts altres materials. Aquesta tasca ha estat possible per la implicació de voluntaris experts en agricultura, formació tècnica, cooperació internacional i relacions comercials.


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.