Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Acció comunitària Drets Civils DRET A LA LLIBERTAT LINGÜÍSTICA

DRET A LA LLIBERTAT LINGÜÍSTICA

L'Objectiu fonamental es visualitzar i reconèixer el paper de la llengua en els diferents processos de desenvolupament i comunicació de les persones, així com també en la idenditat cultural.
MAPA DE LES LLENGÜES
A partir dels fluxos migratoris que arriben a la ciutat, ens trobem amb una realitat canviant constantment. Hem passat en pocs anys de que es parlin dues llengües bàsicament, a que se’n parlin unes 67 recollides l’any 2006 a prop d’una vuitantena l’any 2010.
DIA DE LA LLENGUA MATERNA
LES LLENGÜES, PATRIMONI DE LA HUMANITAT Des de la regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat conjuntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Voluntariat per la Llengua s’ha organitzat una activitat dins del marc del Dia Internacional de la Llengua Materna (proclamat per la Conferència General de la UNESCO l’any 1999). En aquesta línia s’està treballant entorn la sensibilització i l’aplicació dels Drets Humans a la Ciutat, un dels quals és el dret a la llibertat cultural i lingüística, amb l’objectiu fonamental de visualitzar i reconèixer el paper de la llengua en el diferents processos de desenvolupament i de comunicació de les persones, així com també en la identitat cultural. Paral·lelament s’ha vinculat a un dels principis de la Carta de la Ciutadania de Lleida que és garantir la diversitat cultural i lingüística, entre d’altres, posant especial èmfasi en la preservació de la llengua com a patrimoni. Aquests actes afavoreixen l’ús social del català i també un dels principis fonamentals de la Carta de la Ciutadania de Lleida, el coneixement de la llengua catalana, com a eina d’integració i convivència.

Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.