Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Acció comunitària Drets Civils DRET A LA LLIBERTAT RELIGIOSA

DRET A LA LLIBERTAT RELIGIOSA

Des del marc de la laïcitat catalana, que respecta la llibertat religiosa i de pensament, i dins els límits legals, des de l’àrea de Drets Civils es duen a terme accions entorn la gestió de la diversitat religiosa d’acord als criteris de convivència, de promoció de la cohesió social, de respecte als Drets Humans i a la cultura de la pau. Des d’aquesta visió, partint del dret a la llibertat religiosa i tenint en compte que hi ha un òrgan de participació com l’Assemblea Municipal de les Religions, es col·labora amb les diverses iniciatives de les comunitats religioses i espirituals de la ciutat tant a nivell de sensibilització com de coordinació, assessorament i suport ens aspectes molt diversos, que oscil·len des de la informació legal vigent que afecta a les entitats religioses fins a la gestió d’espais a les comunitats.
Assemblea Municipal de les Religions
L’Assemblea Municipal de les Religions neix l’any 2005 a partir de la necessitat de buscar eines que garantissin el respecte mutu entre les persones de les diferents cultures i religions que viuen a la ciutat. L’Assemblea Municipal de les Religions és un òrgan de participació sectorial creat per l’Ajuntament de Lleida amb funcions consultives i assessores en totes les matèries relacionades amb els afers de les diferents tradicions religioses que s’esdevinguin a la ciutat. L’origen de l’Assemblea radica en la voluntat d’implicar representants de les diferents tradicions religioses que conflueixen a Lleida, amb representants polítics i tècnics municipals vinculats amb la matèria objecte, a fi d’aplicar el dret a la llibertat de consciència i religió i afavorir la cohesió social a la ciutat. Els objectius bàsics de l’Assemblea Municipal de les Religions són l’aplicació del dret a la llibertat de consciència i de religió, la promoció de la participació dels ciutadans i les ciutadanes en temes de diversitat religiosa i diàleg interreligiós, així com el foment del respecte a l’alteritat i la convivència a la ciutat, sota el prisma de la cultura de pau i els Drets Humans.
Accions diverses
- 1a. Trobada de la Xarxa Internacional (ONU-Unescocat) sobre religions i mediació en zones urbanes. - Jornades de Portes Obertes al Centres de Culte de Lleida. - Parlament Català. - Dona i religió

Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.