Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Serveis Drets Civils Migracions i Ciutadania

Migracions i Ciutadania

SAM (SERVEI ACOLLIDA MUNICIPAL)
Servei d’informació i atenció fonamentat en el que marca la Llei 10/2010, del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya ( informació de tràmits relacionats amb les persones nouvingudes, requisits, les condicions i la documentació necessària per la tramitació de permisos de residència, de treball, reagrupament familiar, nacionalitat, formació, etc). LLOC I HORARI D'ATENCIÓ: Centre Cívic del Centre Històric, a la Plaça l’Ereta, DILLUNS I DIVENDRES D'11.00 A 14.00 H
Acolliment lingüístic
La Llei d’acollida estableix el dret de les persones migrades per assolir les nocions bàsiques en català i castellà, a través dels serveis de primera acollida, amb la finalitat que es puguin comunicar i relacionar amb la societat. En aquesta línia, des de l’Àrea de Drets Civils, s’organitzen diferents cursos i tallers.
Servei de traduccions
Per tal de garantir l'accés en igualtat de condicions a tota la població, a les persones que no parlen ni català ni castellà se'ls ofereix la possibilitat de disposar d'un intèrpret en les entrevistes amb els professionals dels recursos municipals. Les agents d’acollida realitzen aquest servei d’acompanyament i de traducció presencial o per via telefònica. També es fan traduccions generals o jurades, a través d’una empresa amb la qual es té conveni de col·laboració. Cal fer la petició via e-mail a través d'una sol·licitud que envia l’entitat o el servei sol·licitant directament a l'Àrea de Drets Civils, on es valora i s’autoritza la demanada.
Sessions d'acollida i de coneixement de l'entorn
Amb la prestació d’aquest servei d’acollida i de coneixement de l’entorn es vol promoure l’autonomia personal. Els continguts que es treballen són: Catalunya i Lleida, treball, habitatge i convivència, salut, educació i serveis socials, Carta de la Ciutadania, etc.
Accions diverses
-Projecte la Botiga - Projecte Ponts de Diàleg - Taula per la llengua

Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.