Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla Municipal LGTBIQ+

El primer Pla Municipal de polítiques LGTBIQ+ de Lleida neix amb la voluntat de ser una eina efectiva en l’erradicació de conductes LGTBI-fòbiques, en la visibilització del col·lectiu i en la creació d’una xarxa de recursos humans i materials de proximitat en matèria de diversitat sexual i de gènere a l’abast de tothom.

El 1r Pla Municipal de Polítiques LGTBIQ+ mostra el compromís de la Paeria amb els drets de les persones i les seves llibertats.

Per a la seva elaboració, s'ha comptat amb el suport i les aportacions de les entitats i persones expertes que formen part de la Comissió Permanent del Consell Municipal pels drets de les persones LGTBIQ+ i contra la LGTBI-fòbia, amb l’objectiu fonamental de treballar per tal de construir una ciutat lliure de LGTBI-fòbia, on es respecti la diversitat sexual i de gènere i es visibilitzi el col·lectiu sense estigmes. Hi han participat les associacions Colors de Ponent, Dones Lleida, Marea Lila i Antisida Lleida, una persona experta del Consell Municipal LGTBIQ+ i dues alumnes que han fet pràctiques al SAI Local del curs de Promotores d’Igualtat del CIFO.

Per a establir prioritats en la implementació de les accions proposades, s’ha realitzat una diagnosi prèvia de l’estat de la diversitat sexual i de gènere i la LGTBI-fòbia a la ciutat de Lleida. S’ha elaborat a través de dues enquestes: una adreçada a les treballadores i treballadors de la Paeria i una altra adreçada a la ciutadania de Lleida.

Per al desenvolupament del 1r Pla Municipal de Polítiques LGTBIQ+ s’han elaborat les següents 8 línies d’actuació clau, les quals han estat creades a partir de les necessitats detectades durant la diagnosi:

L1. Integració de la perspectiva LGTBIQ+ a l’administració.

L2. Resolució de les discriminacions del col·lectiu LGTBIQ+ en l’àmbit laboral.

L3. Garantia d’entorns segurs en l’àmbit educatiu.

L4. Garantia de la pràctica esportiva lliure de LGTBI-fòbia.

L5. Cura de la salut i el benestar personal.

L6. Seguretat en l’oci i el lleure.

L7. Garantia de la seguretat ciutadana i de proximitat.

L8. Visibilització del col·lectiu LGTBIQ+ per a la sensibilització de la ciutadania contra la LGTBI-fòbia.

Contingut relacionat