Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Accions de sensibilització

Des de l’Ajuntament de Lleida treballem pel ple reconeixement dels Drets Humans a la Ciutat des de la perspectiva que planteja la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.
Celebrat el 5 de febrer de 2024 a les 19.00 h -- 📍 Sala Jaume Magre. (c. Bisbe Torres, 2. Lleida)

20 anys del Grup de Diàleg Interreligiós de Lleida. 

La pràctica del diàleg interreligiós a la nostra ciutat es va iniciar l’any 2003, amb el principal objectiu de donar a conèixer, a nivell públic, les principals tradicions religioses i espirituals que es podien trobar a Lleida i que, voluntàriament, hi volien participar. 

En aquest marc, l’Associació UNESCO de Lleida, va començar a treballar en el desenvolupament de la diversitat religiosa, constituint l’Associació UNESCO de Lleida per al Diàleg Interreligiós el setembre de 2003. 

El grup de diàleg interreligiós de Lleida és membre de l’Assemblea Municipal de les Religions des de la seva creació l’any 2005, i hi participa com a representant dels grups religiosos i les creences espirituals amb presència menys nombrosa. 

Des d’aquí, felicitar a totes les confessions i comunitats que formen part del grup i que han fet possible aquesta trajectòria de 20 anys de diàleg interreligiós a la nostra ciutat, i que esperem que puguin continuar creixent i aportant valors indispensables en els nostres dies, com la Pau, el diàleg, el respecte i els drets de la ciutadania.

ASSISTENTS A LA TAULA RODONA 

  • Francesc Torradeflot, representant Unescocat i Xarxa catalana d’entitats de diàleg interreligiós
  • Jesús Sans (ocd), membre fundador de l’Associació Unesco de Lleida pel diàleg interreligiós.
  • Francesca Agustí, membre fundadora i representant del Bisbat.
  • Rafael Llobet, membre fundador i representant de Bhama Kumaris.
  • Carlos Enjuanes, regidor de Participació i Drets Civils.

Més imatges

Celebrat el 25 de maig de 2023 a les 18.00 h. -- Sala d’actes de l’IREL. (c. Canonge Brugulat, 22. Lleida).

L’Ajuntament de Lleida amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Grup de Diàleg Interreligiós a Lleida va col·laborar en la xerrada sobre el diàleg interreligiós que va anar a càrrec del Teòleg Antoni Matabosch i Soler.

L’àrea de cultura islàmica de l’Associació Integra Lleida han organitzat el cicle de conferències “informació, Religió i Convivència” per ajudar a afavorir la convivència a Lleida creant espais de debat i d’intercanvi d’idees. L’objectiu ha estat ressaltar el llegat històric de la convivència pacífica i la idoneïtat del coneixement mutu i la convivència.

Conferència:

Integració, Inclusió i Ciutadania.

Dissabte, 22 de gener de 2022 - Sala Jaume Magre - Lleida - 17:00 h.

Aquesta trobada va estar dirigida pel Sr. Hichan Ouland Mhammed, llicenciat en filologia àrab i estudis islàmics de la Universitat de Salamanca, investigador i divulgador en diversos centres d'estudis internacionals i exsecretari de l'Associació de Joves Musulmans d'Espanya.

Vam compatar amb la participació de la Sra. Noha El-Haddad Boufares, metgessa especialista en medicina familiar i comunitària, amb Màster en Urgències, Emergències i catàstrofes. Treballa com a metgessa d’urgències.

I també hi va participar la Sra. Aicha Fernández, graduada en Arqueologia i Màster en Antropologia Biològica. És creadora de contingut en xarxes socials, enfocat al desenvolupament personal i el creixement espiritual vinculat a l’Islam.

Més imatges

Celebrat el 21 de novembre de 2022

El 21 de novembre, al Teatre de l'Escorxador de Lleida, el Consell Evangèlic de Ponent i el Bisbat de Lleida, i membres de l’Assemblea Municipal de les Religions vam poder gaudir del passi del documental “Protestants. La història silenciada”, que tracta sobre la dura repressió que va viure el protestantisme durant el règim del dictador Franco, especialment, en el període posterior a la Guerra Civil.

Prèviament al passi del documental, Pau Simarro i Antoni Gelonch, van fer una breu contextualització.

Més imatges

L’àrea de cultura islàmica de l’Associació Integra Lleida han organitzat el cicle de conferències “informació, Religió i Convivència” per ajudar a afavorir la convivència a Lleida creant espais de debat i d’intercanvi d’idees. L’objectiu ha estat ressaltar el llegat històric de la convivència pacífica i la idoneïtat del coneixement mutu i la convivència.

Conferència:

El concepte de la participació ciutadana en l’Islam

Dissabte, 20 de novembre de 2021 - Sala Jaume Magre - Lleida - 17:00 h.

Aquest cicle va estar dirigit pel Sr. Hisham Muhammad, llicenciat en Estudis Àrabs i ciències Islàmiques per la Universitat de Salamanca, Investigador i divulgador en diversos centres d’estudi internacionals, Investigador de l’Organització de Cooperació Islàmica i del Centre Internacional de Religions i Diplomàcia (Washington D.C.), Exsecretari de l’Associació de Joves Musulmans d’Espanya, i presentador i conductor a Córdoba Internacional TV. També és delegat de l’ONG Human Appeal a Madrid.

També es va comptar amb la Sra. Fàtima Bourhim, experta i activista en temes islàmics i en feminisme interseccional.

Més imatges

Conferència:

Els joves musulmans

Dissabte, 11 de desembre de 2021 - Sala Jaume Magre - Lleida - 17:00 h.

Aquest cicle va estar dirigit pel Sr. Hichan Ouland Mhammed, llicenciat en Estudis Àrabs i Ciències Islàmiques per la Universitat de Salamanca, Investigador i divulgador en diversos centres d’estudi internacionals, Investigador de l’Organizació de Cooperació Islàmica i del Centre Internacional de Religions y Diplomàcia (Washington D.C.). Exsecretari de l’Associació de Joves Musulmans d’España, i presentador y conductor a Córdoba Internacional TV. També és delegat de l’ONG Human Appeal a Madrid.

També es va comptar amb la Sra. Chaimae El Jebary (treballadora Social i doctorada a la UAB), experta i activista en temes islàmics i en feminisme interseccional.