Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei d'Atenció Integral al col·lectiu LGTBIQ+ (SAI)

El Departament de Drets Civils treballa al voltant de l’eix per la no discriminació per motius de sexe i opció sexual a través del Servei d’Atenció Integral (SAI) des de principis de l’any 2019.

Per treballar vers la diversitat sexual i de gènere i per lluitar contra tota mena de discriminació per raons d’orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió de gènere, l’Ajuntament de Lleida, en conveni amb la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i sota les directrius de la Llei 11/2014, ha obert el Servei d’Atenció Integral a totes les persones del col·lectiu LGTBIQ+ del municipi de Lleida, així com totes i tots aquelles professionals d’atenció a la ciutadania als que calgui qualsevol mena de suport i/o assessorament en temàtica LGTBIQ+.

Què fem?
• Informació, assessorament i acompanyament a les persones LGTBIQ+ i a les seves famílies.
• Resolució d’incidències en casos de discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o expressió de gènere.
• Tràmits de canvi de nom a nom sentit a la targeta sanitària per a persones trans*.
• Accions de sensibilització o de prevenció de la LGTBI-fòbia a la ciutat.
• Formació de tot el personal de la Paeria i dels seus organismes autònoms en diversitat sexual i de gènere, la Llei 11/2014 i en el deure d’intervenció.