Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àgora de convivència a la ciutat Memorial Xavier Aluja

A l'estiu del 2020 es va celebrar "Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid", un espai de debat i reflexió sobre la Covid-19 celebrat l'estiu de 2020 amb l'objectiu d'analitzar com incorporar els nous paradigmes que es deriven d'aquesta pandèmia global per construir, entre tots i totes, una Lleida més equitativa, saludable, segura i preparada per al futur. Al desembre, amb la II Àgora de Lleida es va continuar reflexionant i debatre sobre la situació de la convivència a Lleida. Aprofitant l'experiència dels anteriors congressos de "Convivència a la Ciutat". Memorial Xavier Aluja i, condicionada per l'actual context de pandèmia, la trobada es va organitzar com una de les àgores sectorials que donen continuïtat a la primera Àgora. Sense deixar de marge les tensions vigents o latents que el postconfinament ha fet més visibles, la sessió es va centrar en la mediació intercultural com a eina per a fomentar la convivència.
Celebrat el 15 de desembre del 2020

La 13a edició del Congrés de Convivència a la Ciutat, Memorial Xavier Aluja es va realitzar el passat 15 de desembre de 2020 en format Àgora de Lleida a conseqüència de les mesures sanitàries preventives establertes per contenir l'expansió de la Covid-19.

Amb el context de la pandèmia, la 13a edició del Congrés de Convivència a la Ciutat-Memorial Xavier Aluja s'ha celebrat amb format virtual. En aquest espai virtual es va debatre i reflexionar al voltant de la convivència i la comunitat des d'una perspectiva intercultural.

Sota el paraigua de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, el Congrés de Convivència a la Ciutat, Memorial Xavier Aluja és una eina que permet treballar amb la mateixa ciutadania la importància central dels valors de la convivència, la cohesió i la igualtat en les polítiques municipals i en l'aplicació d'aquestes i, alhora, reforçar i valorar conceptes com ciutadania, espai públic, convivència i comunitat.

Més imatges

Web: https://agoralleida.paeria.cat/web/sales-agora/