Convocatòria de subvencions
2021
DIVERSITATS VISIBLES
Objectiu del projecte: visibilitzar i Sensibilitar en l’àmbit les diversitats sexuals i de gènere, al voltant de 3 eixos.
- Formació i Sensibilització a professionals de l’àmbit municipal.
- Acompanyament i Assessorament a persones LGTBIQ i/o als seus familiars.
- Visbilització i sensibilització de les diversitats afectives, sexuals, familiars i de gènere davant la població Lleidatana.
HISTÒRIA LGTBIQ DE LLEIDA
Projecte amb l'objectiu de crear fons documental de la historia del moviment LGTBIQ a Lleida, a través de les següents accios:
- Identificar i visibilitzar els referents històrics en el moviment LGTBIQ a Lleida.
- Recollir testimonis personals.
- Recopilar materials bibliogràfics, fotogràfics i videogràfics sobre la historia del moviment LGTBIQ a Lleida.
- Elaborar i proporcionar a la ciutat de Lleida un banc de recursos propi, accessible per tota la ciutadania.
PLA PILOT "LA MALETA DE L'HORTA"
El Pla Pilot de "La Maleta de l'Horta" proposa portar a la pràctica el desenvolupament didàctic del curtmetratge "La Maleta de l'Horta" i les seves activitats pedagògiques a 3 Instituts de la ciutat de Lleida amb 3 objectius:
-Reforçar la cultura democràtica i l'esperit crític dels joves lleidatans i lleidatanes.
-Reflexionar sobre actituts extremistres que estem vivin a la nostra societat amb els partits d'extrema dreta que minimitzen la dictadura o el feixisme.
- Descobrir una part de la nostra història local poc coneguda tot i que fa relativament pocs anys que va passar i de la qual encara tenim testimonis orals.
SESSIONS LP. MÚSICA I DRETS HUMANS
Cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics o professionals del sector musical per redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular, mb l'objectiu de sensibilitzar a la població en general sobre els drets humans, a través de la música:
- Els Drets Humans a la Ciutat vinculats a la vulneració de Drets.
- La no discriminació per orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.
- La diversitat lingüística i religiosa.
- La recuperació de la Memòria Democràtica.
2020
Espectacle teatral "Poldo"
Ajudar, mitjançant el Teatre com a mitjà i canal expressiu i eïna de canvi, amb la recuperació de la Memòria Democràtica de totes les víctimes de la guerra civil, molt especialment les que han estat i estan fins als nostres dies en un fossa de cadàvers.
Diversitats visibles
- Formar i sensibilitzar en matèria de diversitats sexuals i de gènere a treballadors i treballadores públiques.
- Formar i sensibilitzar en matèria de diversitats sexuals i de gènere a professionals de l’àmbit de l’educació, la salut i l’àmbit social que treballin a Lleida en matèria de diversitats sexuals i de gènere.
- Acompanyar i Assessorar a persones LGTB que presentin problemàtiques psicosocials derivades del fet LGTB i/o als seus familiars.
- Visibilitzar les diversitats sexuals i de gènere a la població lleidatana mitjançant actes culturals i lúdics, xerrades i tallers sobre la matèria.
HISTÒRIA LGTBIQ DE LLEIDA
Historia del moviment LGTBIQ a Lleida: creació d'un arxiu documental sobre la història del moviment LGTBIQ+ a Lleida (fets i referents històrics de l'activisme de les persones lesbianes, gais i trans* pels seus drets).
La maleta de l'Horta
Proposta educativa amb un recull activitats didàctiques i competencials per alumnes de primària i de secundària al voltant d'un curtmetratge audiovisual sobre la Guerra Civil a l'Horta de Lleida, amb l'objectiu de descobrir els valors i la dignitat de les persones davant els abusos de poder que suposen guerres i altres situacions injustes.
Moviment veïnal de Lleida en l'inici de la democràcia (càpsules audiovisuals).
- Recollir la veu de les persones, homes i dones, que des del moviment veïnal treballaren per a la construcció d'una Lleida millor.
- Visualitzar i conscienciar sobre el paper de les dones en les lluites i reivindicacions dels moviments veïnal.
- Copsar el lligam entre moviment veïnal i feminisme com alternativa al rol de gènere imposat pel franquisme.
- Visualitzar que en la transformació i qualitat de vida dels lleidatans de la ciutat hi ha participat activament, entre d'altres, el moviment veïnal.
- Copsar el futur com a transformable i mutable. Bastir la ciutat i societat del futur dependrà de la capacitat de movilització o desmovilitzaicó social.
- Generar processos de participació i col·laboració dins el món associatiu veïnal.
2019
Diversitats visibles
- Formació i sensibilització a professionals de l’àmbit municipal.
- Acompanyament i assessorament a persones LGTBI i/o els seus familiars.
- Visibilització de les diversitats davant de la població lleidatana.
2013
Cursos de diàleg interreligiós i de tradicions espirituals
Realització de cursos de formació de diàleg interreligiós i de tradicions espirituals.
Una aproximació a la pobresa infantil
Realització de cicles de conferències, cursos i seminaris en funció dels esdeveniments polítics, econòmics i socials que es produeixen en el nostre entorn i en el món en general.
2012
Segona Trobada de Dones Cristianes
Trobada de dones cristianes que reflexionen entorn la fe amb la finalitat de dialogar i trencar la barrera entre catòlics /protestants/ortodoxos.
2011
Formació per a la igualtat per entitats
El projecte consisteix a oferir una formació de curta durada sobre igualtat entre dones i homes a les entitats i associacions de la ciutat, en la que s’introduirà als assistents en el coneixement i l’anàlisi de les desigualtats per motiu de gènere, i es donarà eines per iniciar un treball sobre el tema dins del seu camp d’actuació.
Xerrades entorn l’Islam, classes d’àrab, formació per dones.
2010
El desenvolupament dels musulmans com a ciutadans a Lleida
Jornades de formació d’imams i líders religiosos; xerrades i celebracions.
Homes no violents, homes de veritat
Tres tallers on diferents teories i dinàmiques vivencials per activar un canvi de model de masculinitat vers una masculinitat igualitària.
L’entitat renuncia a la subvenció a favor de què es destini la quantitat a benefici d’accions socials.
Jornada anual celebració del Moulud
Trobada de tots els membres de la comunitat Tijanya per sensibilitzar i fomentar a les bones pràctiques islàmiques.
Primera Trobada Internacional de Dones Cristianes
Reunió de dones cristianes que pretén donar l’oportunitat d’experimentar i compartir la mateixa fe i trencar la barrera entre catòlics /protestants/ortodoxos.
Tots els colors
Activitats de visibilitat i sensibilització respecte a la no-discriminació per orientació sexual i basades en relacions entre persones de l’associació, persones de la ciutadania, altres entitats, institucions, administracions i empresariat.
2009
Actualització del mapa lingüístic de Lleida
L’objectiu és fer el mateix inventari de llengües que es va fer l’any 2006 i actualitzant-lo.
Campanya 2009-2010 de sensibilització
Realització d’activitats encaminades a la sensibilització de temes de no-discriminació per orientació sexual i basades en relacions entre les diferents persones de l’associació i la ciutadania, amb altres entitats i institucions o administracions, a més de les migracions i l’homosexualitat.
Post Parlament de les religions
El projecte planteja un seguit de xerrades i activitats per veure l’impacte del IV Parlament Català de les Religions a la ciutat.
Seminari Martin Luther King
En el marc de l’any internacional per la reconciliació, Grec s’ha proposat estendre en el si de la societat lleidatana els plantejaments i idees de la cultura de pau a través de la difusió de la vida i obra de l’activista pels drets civils Martin Luther King. En forma de seminari es parla de les etapes i períodes de la vida d’aquest personatge insigne de la lluita per la pau i els drets humans i civils afroamericans.
2008
Camps d’Espiritualitat
Preparació, realització i accions del 4t Parlament de les Religions.
El dret a una ciutat
Campanya de sensibilització sobre drets humans a partir d’un joc que vol treballar la Carta Europea adreçada a nens de primària, i una exposició amb plafons de difusió dels drets humans.
Jornades per a la diversitat sexual
Activitats centrades en la difusió i promoció d’informació relacionada amb la diversitat sexual i la lluita per treballar i aconseguir els reconeixements dels drets del col·lectiu homosexual.
Visibilitzar la diversitat de l’orientació afectiva-sexual
Sensibilització entorn la diversitat afectiva-sexual a partir de diferents accions: Trobades amb famílies de joves heterosexuals i LGTB de tota Catalunya, Jornades d’habilitats terapèutiques, Curs de Coeducació reconegut amb 2 crèdits UdL, Titelles “vull ballar amb tu” i Campanya de difusió als IES.
2007
AMPGIL i Lleida: un horitzó a treballar
El que es pretén amb aquest projecte és sensibilitzar i normalitzar l’homosexualitat a la societat mitjançant accions diverses (xerrades a les escoles, conferències, edició de material d’ajuda...).
Cicle de cultura hebrea
El projecte planteja un cicle de conferències sobre cultura hebrea adreçades a tota la població.
Intercanvi cultural Lleida – Uruguai
EL projecte consisteix en un intercanvi cultural amb una entitat de l’Uruguai que ha estat a Lleida en dues ocasions anteriors. S’han realitzat tallers de música entre el grup i els grallers del centre històric, i la finalitat que té és que un grup de grallers de Lleida pugui viatjar a l’Uruguai per apropar la cultura catalana allà.
Jornades de Diàleg Interreligiós
El projecte proposa tres xerrades entorn del diàleg interreligiós:
L’art d’escoltar - Francesc Torralba
Mircea Elíade - Lluís Duch, monjo de Monserrat
Comunitat budista de Panillo.
Joves amb els Drets
Aquest projecte és una proposta de sensibilització dirigida als centres d’educació secundària encarada a treballar amb profunditat els Drets Humans, en especial aquells que fan referència a la ciutadania i la ciutat tenint com a referència la Carta de Salvaguarda dels drets humans a la ciutat.
Les grans religions
El cicle de conferències entorn les tradicions religioses.
Mapa de les Religions II
El projecte és la reformulació del ja anteriorment presentat a la convocatòria i consisteix a fer un retrat sociològic de les realitats religioses de la ciutat de Lleida: religions que es practiquen, nombre de practicants, una breu ressenya informativa, etc.
Promotors dels Drets Humans
Curs de Drets Humans i dret internacional humanitari que pretén fer arribar a la població la Declaració Universal dels Drets Humans i el Dret Internacional Humanitari.
2006
A favor de la inclusió de la comunitat LGTBI
Activitats de sensibilització del col·lectiu LGTBI (campanyes de prevenció de la SIDA, la diada de Sant Jordi, el dia de l'Orgull Gai, projeccions de cinema i publicacions) afavorint la inclusió de la comunitat LGTBI de Lleida.
Ciutadà 21
Tallers d’informació i formació a entitats i associacions de la ciutat entorn dels temes bàsics que es refereixen a les discapacitats, fonamentalment de la síndrome de Down.
Diàleg Interreligiós
Accions de sensibilització entorn la llibertat de pensament, l’associació ha programat una sèrie d’actes a la ciutat de Lleida.
Intercanvi cultural: La Murga i el Candombe
El projecte és l’intercanvi cultural, centrat en la música com a eix fonamental, entre el grup uruguaià La Murgera i els grups de la cultura popular de la ciutat, mitjançant tallers de percussió.
Mapa de les Religions a Lleida
Es tracta de fer un retrat de les realitats religioses a Lleida: religions que es practiquen, nombre de practicants, i una breu ressenya informativa.
Mapa Lingüístic de Lleida II
Publicació i Divulgació del treball de camp del projecte Mapa lingüístic de Lleida.
2005
25 anys de Zen a Lleida
El projecte vol donar a conèixer que és el Budisme Zen a la ciutadania a partir de diferents actes (conferències sobre el Zen al món contemporani, sobre el Zen i la cultura i una experiència de silenci; exposició de fotografies, textos literaris i objectes...) per commemorar els 25 anys de la pràctica del Zen a Lleida.
Diàleg Interreligiós: un dret indispensable
Activitats entorn el diàleg interreligiós (tallers, conferències...), entre les quals cal destacar la conferència “Els manuscrits del mart mort” a càrrec d’Adolfo Daniel Roitman director de l'Israel Museum de Jerusalem, i el concert de tabla (música tradicional indú) de Tarun Kanty Achary.
Mapa Lingüístic de Lleida
Retrat de la realitat lingüística a Lleida (llengües que es parlen, nombre de parlants, i breu ressenya informativa) per tal de poder exercir els drets lingüístics de la població de Lleida i salvaguardar el català com a llengua pròpia i comuna (de relació social).