Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Convocatòria de subvencions

En aquest apartat podreu trobar les convocatòries que del Departament s'han atorgat. A fi de promoure i aplicar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, s’ha establert una convocatòria d’ajuts per regular la distribució de fons adreçats a cofinançar activitats que fomentin el coneixement i l’aplicació dels Drets Humans a la Ciutat. Enllaç als models formalitzats per presentar-se a la convocatòria: https://www.paeria.es/tramits/quadern/gestions.asp?Accio=consultar&IdFormulari=900&IdDept=&Pagina=&T
Entitat: Associació Colors de Ponent. Col·lectiu LGTBIQ de Lleida.

Objectiu del projecte: visibilitzar i Sensibilitar en l’àmbit les diversitats sexuals i de gènere, al voltant de 3 eixos.

- Formació i Sensibilització a professionals de l’àmbit municipal.
- Acompanyament i Assessorament a persones LGTBIQ i/o als seus familiars.
- Visbilització i sensibilització de les diversitats afectives, sexuals, familiars i de gènere davant la població Lleidatana.

Entitat: Colors de Ponent. Col·lectiu LGTBIQ de Lleida.

Projecte amb l'objectiu de crear fons documental de la historia del moviment LGTBIQ a Lleida, a través de les següents accios:

- Identificar i visibilitzar els referents històrics en el moviment LGTBIQ a Lleida.
- Recollir testimonis personals.
- Recopilar materials bibliogràfics, fotogràfics i videogràfics sobre la historia del moviment LGTBIQ a Lleida.
- Elaborar i proporcionar a la ciutat de Lleida un banc de recursos propi, accessible per tota la ciutadania.

Entitat: Associació per a la interpretació de l'Horta de Lleida - Granja Pifarré.

El Pla Pilot de "La Maleta de l'Horta" proposa portar a la pràctica el desenvolupament didàctic del curtmetratge "La Maleta de l'Horta" i les seves activitats pedagògiques a 3 Instituts de la ciutat de Lleida amb 3 objectius:

-Reforçar la cultura democràtica i l'esperit crític dels joves lleidatans i lleidatanes.

-Reflexionar sobre actituts extremistres que estem vivin a la nostra societat amb els partits d'extrema dreta que minimitzen la dictadura o el feixisme.

- Descobrir una part de la nostra història local poc coneguda tot i que fa relativament pocs anys que va passar i de la qual encara tenim testimonis orals.

Entitat: Fundació Orfeó Lleidata

Cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics o professionals del sector musical per redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular, mb l'objectiu de sensibilitzar a la població en general sobre els drets humans, a través de la música:

- Els Drets Humans a la Ciutat vinculats a la vulneració de Drets.
- La no discriminació per orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.
- La diversitat lingüística i religiosa.
- La recuperació de la Memòria Democràtica.

Entitat: Fundació Orfeó Lleidatà

Ajudar, mitjançant el Teatre com a mitjà i canal expressiu i eïna de canvi, amb la recuperació de la Memòria Democràtica de totes les víctimes de la guerra civil, molt especialment les que han estat i estan fins als nostres dies en un fossa de cadàvers.

Entitat: Associació Colors de Ponent. Col·lectiu LGTBIQ de Lleida.

- Formar i sensibilitzar en matèria de diversitats sexuals i de gènere a treballadors i treballadores públiques.
- Formar i sensibilitzar en matèria de diversitats sexuals i de gènere a professionals de l’àmbit de l’educació, la salut i l’àmbit social que treballin a Lleida en matèria de diversitats sexuals i de gènere.
- Acompanyar i Assessorar a persones LGTB que presentin problemàtiques psicosocials derivades del fet LGTB i/o als seus familiars.
- Visibilitzar les diversitats sexuals i de gènere a la població lleidatana mitjançant actes culturals i lúdics, xerrades i tallers sobre la matèria.

Entitat: Associació Colors de Ponent. Col·lectiu LGTBIQ de Lleida.

Historia del moviment LGTBIQ a Lleida: creació d'un arxiu documental sobre la història del moviment LGTBIQ+ a Lleida (fets i referents històrics de l'activisme de les persones lesbianes, gais i trans* pels seus drets).

Entitat: Associació per a la interpretació de l'Horta de Lleida - Granja Pifarré

Proposta educativa amb un recull activitats didàctiques i competencials per alumnes de primària i de secundària al voltant d'un curtmetratge audiovisual sobre la Guerra Civil a l'Horta de Lleida, amb l'objectiu de descobrir els valors i la dignitat de les persones davant els abusos de poder que suposen guerres i altres situacions injustes.

Entitat: Federació d'Associacions de Veïns de Lleida i província (FAVLL).

- Recollir la veu de les persones, homes i dones, que des del moviment veïnal treballaren per a la construcció d'una Lleida millor.
- Visualitzar i conscienciar sobre el paper de les dones en les lluites i reivindicacions dels moviments veïnal.
- Copsar el lligam entre moviment veïnal i feminisme com alternativa al rol de gènere imposat pel franquisme.
- Visualitzar que en la transformació i qualitat de vida dels lleidatans de la ciutat hi ha participat activament, entre d'altres, el moviment veïnal.
- Copsar el futur com a transformable i mutable. Bastir la ciutat i societat del futur dependrà de la capacitat de movilització o desmovilitzaicó social.
- Generar processos de participació i col·laboració dins el món associatiu veïnal.

Entitat: Associació Colors de Ponent. Col·lectiu LGTBIQ de Lleida

- Formació i sensibilització a professionals de l’àmbit municipal.
- Acompanyament i assessorament a persones LGTBI i/o els seus familiars. 
- Visibilització de les diversitats davant de la població lleidatana.

Entitat: Associació d’Amics de la UNESCO de Lleida

Realització de cursos de formació de diàleg interreligiós i de tradicions espirituals.

Entitat: Justícia i Pau

Realització de cicles de conferències, cursos i seminaris en funció dels esdeveniments polítics, econòmics i socials que es produeixen en el nostre entorn i en el món en general.

Entitat: Església Bíblia Oberta de Lleida

Trobada de dones cristianes  que reflexionen entorn la fe amb la finalitat de dialogar i  trencar la barrera entre catòlics /protestants/ortodoxos.

Associació Lika (Llibertat, Igualtat i Coeducació en Acció)

El projecte consisteix a oferir una formació de curta durada sobre igualtat entre dones i homes a les entitats i associacions de la ciutat, en la que s’introduirà als assistents en el coneixement i l’anàlisi de les desigualtats per motiu de gènere, i es donarà eines per iniciar un treball sobre el tema dins del seu camp d’actuació.

Entitat: Comunitat Islàmica Aloumma de Lleida

Entitat: Comunitat Islàmica de Ponent i Pirineus

Jornades de formació d’imams i líders religiosos; xerrades i celebracions.

Entitat: Homes Igualitaris AHIGE - Lleida

Tres tallers on diferents teories i dinàmiques vivencials per activar un canvi de model de masculinitat vers una masculinitat igualitària.

L’entitat renuncia a la subvenció a favor de què es destini la quantitat a benefici d’accions socials.

Entitat: Associació cultural senegalesa Cheih Ahme Tidiane

Trobada de tots els membres de la comunitat Tijanya per sensibilitzar i fomentar a les bones pràctiques islàmiques.

Entitat: Església de la Bíblia Oberta de Lleida

Reunió de dones cristianes que  pretén donar l’oportunitat d’experimentar i compartir la mateixa fe i trencar la barrera entre catòlics /protestants/ortodoxos.

Entitat: EAGLE (Espai d’Acció Gai-Lesbià de Lleida i Entorn)

Activitats de visibilitat i sensibilització respecte a la no-discriminació per orientació sexual i basades en relacions entre persones de l’associació, persones de la ciutadania, altres entitats, institucions, administracions i empresariat.

Entitat: Òmnium Cultural

L’objectiu és fer el mateix inventari de llengües que es va fer l’any 2006 i actualitzant-lo.

Entitat: EAGLE (Espai d’Acció Gai-Lesbià de Lleida i Entorn)

Realització d’activitats encaminades a la sensibilització de temes de no-discriminació per orientació sexual i basades en relacions entre les diferents persones de l’associació i la ciutadania, amb altres entitats i institucions o administracions, a més de les migracions  i l’homosexualitat.

Entitat: Associació Amics de la Unesco de Lleida

El projecte planteja un seguit de xerrades i activitats per veure l’impacte del IV Parlament Català de les Religions a la ciutat.

Entitat: GREC (Grup de Recerca i Estudi dels Conflictes)

En el marc de l’any internacional per la reconciliació, Grec s’ha proposat estendre en el si de la societat lleidatana els plantejaments i idees de la cultura de pau a través de la difusió de la vida i obra de l’activista pels drets civils Martin Luther King. En forma de seminari es parla de les etapes i períodes de la vida d’aquest personatge insigne de la lluita per la pau i els drets humans i civils afroamericans.

Entitat: Associació d'Amics de la Unesco a Lleida

Preparació, realització i accions del 4t Parlament de les Religions.

Entitat: Creu Roja de Lleida

Campanya de sensibilització sobre drets humans a partir d’un joc que vol treballar la Carta Europea adreçada a nens de primària, i una exposició amb plafons de difusió dels drets humans.

Entitat: AMPGIL (Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes)

Activitats centrades en la difusió i promoció d’informació relacionada amb la diversitat sexual i la lluita per treballar i aconseguir els reconeixements dels drets del col·lectiu homosexual.

Entitat: AMPGIL (Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes)

Sensibilització entorn la diversitat afectiva-sexual a partir de diferents accions: Trobades amb famílies de joves heterosexuals i LGTB de tota Catalunya, Jornades d’habilitats terapèutiques, Curs de Coeducació reconegut amb 2 crèdits UdL, Titelles “vull ballar amb tu” i Campanya de difusió als IES.

Entitat: AMPGIL (Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes)

El que es pretén amb aquest projecte és sensibilitzar i normalitzar l’homosexualitat a la societat mitjançant accions diverses (xerrades a les escoles, conferències, edició de material d’ajuda...).

Entitat: Associació Tarbut

El projecte planteja un cicle de conferències sobre cultura hebrea adreçades a tota la població.

Entitat: AAVV Centre Històric

EL projecte consisteix en un intercanvi cultural  amb una entitat de l’Uruguai que ha estat a Lleida en dues ocasions anteriors. S’han realitzat tallers de música entre el grup i els grallers del centre històric, i la finalitat que té és que un grup de grallers de Lleida pugui viatjar a l’Uruguai per apropar la cultura catalana allà.

Entitat: Associació d'Amics de la Unesco a Lleida

El projecte proposa tres xerrades entorn del diàleg interreligiós:

L’art d’escoltar - Francesc Torralba

Mircea Elíade - Lluís Duch, monjo de Monserrat

Comunitat budista de Panillo.

 

Entitat: Lleida Solidària – MPDL

Aquest projecte és una proposta de sensibilització dirigida als centres d’educació secundària encarada a treballar amb profunditat els Drets Humans, en especial aquells que fan referència a la ciutadania i la ciutat tenint com a referència la Carta de Salvaguarda dels drets humans a la ciutat.

Entitat: Institut Superior de Ciències Religioses – IREL

El cicle de conferències entorn les tradicions religioses.

Entitat: Institut Superior de Ciències Religioses – IREL

El projecte és la reformulació del ja anteriorment presentat a la convocatòria i consisteix a fer un retrat sociològic de les realitats religioses de la ciutat de Lleida: religions que es practiquen, nombre de practicants, una breu ressenya informativa, etc.

Entitat: Creu Roja de Lleida

Curs de Drets Humans i dret internacional humanitari que pretén fer arribar a la població la Declaració Universal dels Drets Humans i el Dret Internacional Humanitari.

Entitat: EAGLE (Espai d'Acció Gai-Lesbià de Lleida i Entorn)

Activitats de sensibilització del col·lectiu LGTBI  (campanyes de prevenció de la SIDA, la diada de Sant Jordi, el dia de l'Orgull Gai, projeccions de cinema i publicacions)  afavorint la inclusió de la comunitat LGTBI de Lleida.

Entitat: Associació Lleidatana Síndrome de Down

Tallers d’informació i formació a entitats i associacions de la ciutat entorn dels temes bàsics que es refereixen a les discapacitats, fonamentalment de la síndrome de Down.

Entitat: Associació Unesco Lleida

Accions de sensibilització entorn la llibertat de pensament, l’associació ha programat una sèrie d’actes a la ciutat de Lleida.

Entitat: Associació d'Uruguaians de Lleida - URULLEIDA

El projecte és l’intercanvi cultural, centrat en la música com a eix fonamental, entre el grup uruguaià La Murgera i els grups de la cultura popular de la ciutat, mitjançant tallers de percussió.

Entitat: Institut Superior de Ciències Religioses - IREL

Es tracta de fer un retrat de les realitats religioses a Lleida: religions que es practiquen, nombre de practicants, i una breu ressenya informativa.

Òmnium Cultural Delegació Ponent - Lleida

Publicació i Divulgació del treball de camp del projecte Mapa lingüístic de Lleida.

Entitat: Associació Cultural Zen Lleida

El projecte vol donar a conèixer que és el Budisme Zen a la ciutadania a partir de diferents actes (conferències sobre el Zen al món contemporani, sobre el Zen i la cultura i una experiència de silenci; exposició de fotografies, textos literaris i objectes...) per commemorar els 25 anys de la pràctica del Zen a Lleida.

Entitat: Associació Unesco Lleida

Activitats entorn el diàleg interreligiós (tallers, conferències...), entre les quals cal destacar la conferència “Els manuscrits del mart mort” a càrrec d’Adolfo Daniel Roitman director de l'Israel Museum de Jerusalem, i el concert de tabla (música tradicional indú) de Tarun Kanty Achary.

Entitat: Òmnium Cultural Delegació Ponent - Lleida

Retrat de la realitat lingüística a Lleida (llengües que es parlen, nombre de parlants, i breu ressenya informativa) per tal de poder exercir els drets lingüístics de la població de Lleida i salvaguardar el català com a llengua pròpia i comuna (de relació social).