Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entitat: Fundació Orfeó Lleidatà

Ajudar, mitjançant el Teatre com a mitjà i canal expressiu i eïna de canvi, amb la recuperació de la Memòria Democràtica de totes les víctimes de la guerra civil, molt especialment les que han estat i estan fins als nostres dies en un fossa de cadàvers.

Entitat: Associació Colors de Ponent. Col·lectiu LGTBIQ de Lleida.

- Formar i sensibilitzar en matèria de diversitats sexuals i de gènere a treballadors i treballadores públiques.
- Formar i sensibilitzar en matèria de diversitats sexuals i de gènere a professionals de l’àmbit de l’educació, la salut i l’àmbit social que treballin a Lleida en matèria de diversitats sexuals i de gènere.
- Acompanyar i Assessorar a persones LGTB que presentin problemàtiques psicosocials derivades del fet LGTB i/o als seus familiars.
- Visibilitzar les diversitats sexuals i de gènere a la població lleidatana mitjançant actes culturals i lúdics, xerrades i tallers sobre la matèria.

Entitat: Associació Colors de Ponent. Col·lectiu LGTBIQ de Lleida.

Historia del moviment LGTBIQ a Lleida: creació d'un arxiu documental sobre la història del moviment LGTBIQ+ a Lleida (fets i referents històrics de l'activisme de les persones lesbianes, gais i trans* pels seus drets).

Entitat: Associació per a la interpretació de l'Horta de Lleida - Granja Pifarré

Proposta educativa amb un recull activitats didàctiques i competencials per alumnes de primària i de secundària al voltant d'un curtmetratge audiovisual sobre la Guerra Civil a l'Horta de Lleida, amb l'objectiu de descobrir els valors i la dignitat de les persones davant els abusos de poder que suposen guerres i altres situacions injustes.

Entitat: Federació d'Associacions de Veïns de Lleida i província (FAVLL).

- Recollir la veu de les persones, homes i dones, que des del moviment veïnal treballaren per a la construcció d'una Lleida millor.
- Visualitzar i conscienciar sobre el paper de les dones en les lluites i reivindicacions dels moviments veïnal.
- Copsar el lligam entre moviment veïnal i feminisme com alternativa al rol de gènere imposat pel franquisme.
- Visualitzar que en la transformació i qualitat de vida dels lleidatans de la ciutat hi ha participat activament, entre d'altres, el moviment veïnal.
- Copsar el futur com a transformable i mutable. Bastir la ciutat i societat del futur dependrà de la capacitat de movilització o desmovilitzaicó social.
- Generar processos de participació i col·laboració dins el món associatiu veïnal.