Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

4a Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte

Celebrat el 25 d'abril de 2015

En la Quarta edició de les portes obertes vam poder conèixer la diversitat religiosa que hi ha a Lleida, amb presència de comunitats i persones cristianes catòliques, evangèliques, ortodoxes i adventistes, testimonis cristians de Jehovà, musulmanes, budistes, jueves, bahaisbrahma kumaris i, fins i tot d'altres, com per exemple la comunitat sikh. D'aquestes comunitats, no totes tenen una presència pública visible, però totes participen de la vida de la ciutat i moltes, a més, formen part de les diverses iniciatives interreligioses, com l'Assemblea Municipal de les Religions, que fan de Lleida una ciutat pionera.

La jornada va oferir l'oportunitat d'apropar-se i compartir una jornada de coneixements des dels mateixos centres de culte i amb les comunitats religioses i espirituals de la ciutat.

La jornada va acabar a la Seu Vella, amb música clàssica de l'Índia (Raga Sangeet) de la mà del mestre de sitar Bhakti Das.
En el marc d'aquesta jornada, es va fer el taller "La gastronomia com a trobada de les civilitzacions" per endinsar-se en les cuines de les tradicions monoteistes, amb una xef especialitzada en gastronomia cristiana, jueva i musulmana, Sandra Petrone.