Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei d'orientació i assessorament. Circuit de primera acollida

Mòduls formatius necessaris per a l'obtenció del certificat de primera acollida

El Servei d’Orientació i Assessorament fa atenció directa per informar dels tallers per obtenir el Certificat d’Acollida, dels diferents tràmits vinculats als processos d’estrangeria, així com dels serveis i recursos de la ciutat.

Què és el circuit de primera acollida?

Consisteix en un circuit de formació i acreditació d’uns coneixements mínims a persones migrades, refugiades o retornades a Catalunya que els permet obtenir el certificat de primera acollida per facilitar el fet de viure i treballar a Catalunya.

En què consisteix?

Els coneixements es distribueixen en 4 mòduls formatius:

  • Mòdul A: taller de competències lingüístiques bàsiques en alfabetització i en llengua catalana.
  • Mòdul B: Coneixements de l’entorn laboral. Les persones usuàries del servei de primera acollida han de poder assolir uns coneixements bàsics per a fer possible la plena efectivitat dels seus drets i deures laborals, tant per a l’accés al món laboral com per al desenvolupament del lloc de treball i la carrera professional. Aquest mòdul és impartit pel SOC des de l’any 2018.
  •  Mòdul C: Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic. En aquest mòdul es vol promoure l’autonomia personal de les persones usuàries a través del coneixement dels trets fonamentals de Catalunya pel que fa a aspectes culturals, socials, de lleure, geogràfics i històrics. També del sistema polític i administratiu, dels recursos públics i privats i tot el que fa referència a regularitat administrativa per viure a Catalunya, així com els drets i deures fonamentals.
  •  Mòdul D: Prevenció de violències masclistes. Amb aquest nou mòdul que es va engegar a finals del 2019 amb una prova pilot, l’objectiu és sensibilitzar, tant homes com dones, en l’erradicació i prevenció de violències masclistes.