Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Debats de Memòria_Taula de reflexió al voltant de la Transició Democràtica

23 de gener de 2020

La Transició Democràtica Espanyola va ser un dels períodes més interessants i convulsos de la nostra història contemporània. Durant aquests anys es van posar en marxa una sèrie de mecanismes i acords que buscaven liquidar el franquisme, una vegada mort el Dictador, i portar al país cap al club de les democràcies liberals occidentals de la manera menys traumàtica possible. Això va comportar tot un conjunt de mesures i acords que van ser acceptats per la major part dels grups socials i polítics d’aquella època, però que, al mateix temps, van deixar una sèrie d’escletxes i ferides que en els darrers anys han reaparegut de manera  punyent. Els diversos successos que s’han produït a Catalunya en els darrers anys és un exemple de la controvèrsia que encara comporta parlar del període de la Transició Democràtica.

Per això, des de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Lleida, vam considerar d’interès organitzar una Taula de Reflexió al voltant de la Transició Democràtica a la qual que poguessin participar diverses persones que van estar vinculades a organitzacions polítiques d’aquella època. Hem escollit a 4 personatges per intentar cobrir un ampli espectre ideològic tenir un conjunt divers d’opinions:

   - Sr. Antoni Siurana Zaragoza, Alcalde de Lleida, Conseller d’Agricultura, diputat al Parlament de Catalunya i membre del PSC

   - Sra. Magda Ballester Sirvent, regidora de l'Ajuntament de Lleida  i membre del PSUC

   - Sr. Manuel de Sárraga Gómez, diputat al Congrés de Diputats i membre d’UCD i CDS

   - Sr. Josep Guàrdia Rufié, membre del Partit del Treball de Catalunya (PTC)

Més imatges