Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els oblidats de la Transició Democràtica

15 de juny de 2022 a les 19.00 h. Sala Jaume Magre (C. Bisbe Torres, 2)

El Departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida organitza una nova edició dels Debats de Memòria, on recorda algunes de les organitzacions polítiques que van tenir protagonisme durant la transició democràtica i que s’han anat diluint en el temps.

Sota el títol ‘Els oblidats de la Transició Democràtica’, s’ha convidat a Antoni Aluja, Mercè Ciutat i Pere Culleré, referents del teixit cultural, polític i social de Lleida, perquè donin la seva opinió sobre els motius que van dur a la desaparició d’organitzacions com Partit Carlí, Partit del Treball i Front Nacional i aportin la seva reflexió sobre la Transició.

El 15 de juny es compleixen 45 anys de la realització de les primeres eleccions democràtiques que es desenvolupaven al nostre país des de febrer de 1936. No tots els partits es van poder presentar en igualtat de condicions, però si que van representar un pas endavant en la desarticulació del règim franquista i en la consolidació de l’anomenada Transició Democràtica. No tots els partits van sortir beneficiats d’aquella lluita electoral. Algunes organitzacions polítiques, que havien jugat un paper destacat en la vida sociopolítica de la ciutat, van veure com anaven perdent suports i acabaven sent expulsades de la vida política al no obtenir una presència en la vida institucional.

Mès imatges