Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

INAUGURACIÓ DE PLAFONS D'ESPAIS DE MEMÒRIA DE LLEIDA

📆 15 de setembre de 2024 -- 📍 Avinguda Alcalde Rovira Roure, 43. (Lleida). A les 11.00 h. - 📍 Plaça del Clot de les Granotes. (Lleida). A les 12.00 h.

La ciutat de Lleida està plena d’espais de Memòria Democràtica que transmeten el record dels diversos fets històrics succeïts en el període que compren la II Republicà fins a la Transició. Alguns d’aquests espais ja han estat documentats i senyalitzats com el Cementiri de Lleida i el Liceu Escolar entre altres. A partir del 15 de setembre s’incorporaran dos espais nous. El primer indret estarà situat a l’avinguda Alcalde Rovira Roure que recordarà l’antic Camp d’Esports de la Joventut Republicana de Lleida. En la segona localització de la plaça del Clot de les Granotes  es farà a les lluites veïnals iniciades l’any 1977 per destinar aquell espai a zona verda.

Aquests indrets passaran a formar part de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. L’acte comptarà amb la presència de l’historiador Joan Sagués San José que ha redactat els textos dels plafons i que explicarà, a tots els assistents, el context històric dels  cartells.

Informació:
Departament de Drets Civils
Telèfon: 973700457
a/e: memoriademocratica@paeria.cat

Més imatges

Contingut relacionat