Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis LGTBIQ+

Serveis adreçats al col·lectiu LGTBIQ+

La Unitat Trànsit és un servei dins de la sanitat pública de promoció de la salut de les persones trans* que ofereix atenció integral a la seva salut sexual i reproductiva.

És diferent pel que fa a metodologia, ja que, la transsexualitat no és tractada com un trastorn d’identitat de gènere i, per tant, no s’ha de presentar cap diagnòstic psiquiàtric per poder accedir als tractaments hormonals i quirúrgics. A Lleida, la Unitat Trànsit està situada al CAP de Rambla Ferran:

EAP Rambla Ferran

Rambla Ferran, núm. 44 - 25007 (Lleida)

Telèfon: 973 72 53 80

transit.lleida.ics@gencat.cat

Seguint les indicacions de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, s'han elaborat diferents serveis, recursos i informacions per a les persones trans*, en l'àmbit del territori de Catalunya.

Recursos i serveis per a persones trans*. Departament d'Igualtat i Feminismes (gencat.cat)

És un servei impulsat per l'anitc Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i actualment adscrit a la Direcció General de Polítiques LGBTI del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, en coordinació amb els ens locals, què ofereix informació, assessorament i acompanyament a persones LGTBIQ+, a les seves famílies i a les entitats, així com la resolució d’incidències en casos de discriminació per orientació sexual, d’identitat de gènere i/o d’expressió de gènere.

També es gestiona el canvi de nom, a nom sentit, a la targeta sanitària per a persones trans i es realitzen accions de sensibilització i de prevenció de la LGTBI-fòbia a la ciutat.

Xarxa SAI. Generalitat de Catalunya.

És un servei que ofereix atenció a la víctima, oficina de denúncies i formació i recerca davant la discriminació i l’homofòbia, bifòbia, transfòbia, etc. A través d’un sistema d’observació permanent en diferents escenaris.

https://och.cat/