Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

I Mostra de Músiques Religioses i Espirituals a Lleida

El diumenge 26 de novembre de 2017 la Llotja va acollir la I Mostra de músiques religioses i espirituals de Lleida, una trobada impulsada per l'Assemblea Municipal de les Religions de l’Ajuntament de Lleida amb l'objectiu de donar a conèixer el seu patrimoni cultural.

En línia amb la tasca de l'Assemblea Municipal de les Religions es vol oferir per primera vegada a la ciutadania de Lleida, la possibilitat de conèixer i escoltar les músiques que acompanyen a les diferents confessions religioses i espirituals que es troben a la nostra ciutat.

L'objectiu d'aquesta mostra és conèixer la nostra diversitat religiosa i espiritual i, a la vegada, aprofundir en el reconeixement de la diversitat religiosa com un element de pau, de riquesa i de progrés.

La música és un idioma universal, un llenguatge que va molt més enllà de qualsevol frontera geogràfica, política o religiosa, ja que ens permet comunicar-nos i entendre'ns.

A través de la música podem descobrir la riquesa de les tradicions religioses que existeixen arreu del món i que, actualment, conviuen a la nostra ciutat, ja que, aquest llenguatge ens permet valorar les diferències i també adonar-nos de tot allò que tenim en comú, aprenent els uns dels altres i aportant el millor de tots plegats. 

Aquesta mostra de músiques religioses i espirituals de la ciutat de Lleida vol afavorir l'acostament a la realitat de la nostra ciutat, la de la diversitat religiosa que sovint és motiu de controvèrsia, principalment pels estereotips al voltant de les diferents confessions, tot i que, paral·lelament, desperta molta curiositat.

L'acte va ser gratuït i obert per tota la ciutadania.

Va estar organitzat per l’Assemblea Municipal de les Religions de l’Ajuntament de Lleida i conduït pel presentador Ferran Aixalà.

2017 I mostra cartell.jpg

Més imatges