Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

III Mostra de Músiques Religioses i Espirituals de Lleida

La tercera edició de la Mostra de Músiques Religioses i Espirituals de Lleida, prevista pel 2020, es va veure obligada a ajornar la seva celebració, a conseqüència de les mesures sanitàries preventives establertes per contenir l’expansió de la Covid-19.

La trobada musical impulsada des de l’Ajuntament de Lleida, a través de l’Assemblea Municipal de les Religions (AMR), havia de celebrar-se diumenge 26 d’abril de 2020 i era una oportunitat a conèixer i escoltar les músiques que acompanyen les diferents confessions religioses i espirituals que es troben a la nostra ciutat.

La data ja s’havia posposat a la primavera a petició de l’Assemblea de Religions - les anteriors edicions s’havien celebrat el mes de desembre -, cercant una altra on les nombroses activitats de l’entorn nadalenc no restessin participació i presència.

Malgrat que la Mostra hagi hagut de ser ajornada, des de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida s’ha volgut recordar les melodies provinents de les diferents tradicions religioses i espirituals com són el cant cristià catòlic, el gòspel i el rock protestant, el cant ortodox i l’art de recitació de l’Alcorà, entre altres-, amb un vídeo que recull part de les actuacions de la segona edició de la trobada musical, que es va celebrar a La Llotja el desembre de 2018.

La Mostra de Músiques Religioses i Espirituals, fruit de la gran participació i col·laboració de totes les comunitats entorn de l’AMR, té com a objectiu donar a conèixer la diversitat religiosa i espiritual de Lleida i vol aprofundir en el reconeixement d’aquesta diversitat com un element de pau, riquesa i cohesió social. I és que la música és un idioma universal, un llenguatge que va molt més enllà de qualsevol frontera geogràfica, política o religiosa, ja que ens permet obrir nous espais de comunicació i entendre’ns.

Desprès d’un parell d’anys de pandèmia i de no poder realitzar la Mostra, es repren el 4 de juny de 2022 al Teatre de la Llotja de Lleida.

TEATRE DE LA LLOTJA DE LLEIDA
Dissabte, 4 de juny de 2022  -- 18.00 h

Entrada gratuïta (Taquilla inversa en solidaritat amb la Comunitat Ucraïnesa de Lleida).

En línia amb la tasca que es realitza des de l’Assemblea Municipal de les Religions es torna a oferir per tercera vegada a la ciutadania de Lleida, la possibilitat de conèixer i escoltar les músiques que acompanyen a les diferents tradicions i confessions religioses i espirituals que podem trobar a Lleida.

La música és un idioma universal, un llenguatge que va molt més enllà de qualsevol frontera geogràfica, política o religiosa, ja que ens permet comunicar-nos i entendre’ns. A través de la música podem descobrir la riquesa de les tradicions religioses que existeixen arreu del món i que, actualment, conviuen a la nostra ciutat ja que, aquest llenguatge ens permet valorar les diferències i també adonar-nos de tot allò que tenim en comú. I és que la música ens dona l’oportunitat de construir nous espais de comunicació i de convivència.

Aquesta tercera mostra de músiques religioses i espirituals de la ciutat de Lleida vol afavorir l’acostament a la realitat de la diversitat religiosa que sovint és motiu de controvèrsia, principalment pels estereotips al voltant de les diferents tradicions i confessions religioses, tot i que, paral·lelament, també desperta molta curiositat.

L’objectiu principal d’aquesta mostra és conèixer la diversitat religiosa i espiritual de Lleida i aprofundir en el reconeixement de la diversitat religiosa com un element de pau, de riquesa i de cohesió social.

Vam poder escoltar melodies provinents de grups de cant cristià catòlic, peces grecocatòliques, cant ortodoxe, gospel i rock protestant, o l'art de recitació de l'Alcorà, entre altres.

Aquest any s’ha presentat en format híbrid, amb comunitats que van assistir presencialment i altres de forma virtual, ja que algunes comunitats no han pogut trobar-se arran de la pandèmia i els assajos també s’han vist afectats.

La III Mostra de Músiques religioses i espirituals de Lleida està organitzada per l’Assemblea Municipal de les Religions i l’Ajuntament de Lleida.

La Mostra és durà a terme el proper dissabte, 4 de juny, a les 18h, a l’Auditori Ricard Vinyes de la Llotja de Lleida.

Les entrades es poden recollir a la planta baixa de l’edifici del Mercolleida (Avda. Tortosa, 2).

Aquest any, l’Assemblea Municipal de les Religions va acordar fer taquilla inversa en solidaritat amb la comunitat desplaçada per la guerra a Ucraïna que es troba a Lleida.

Més imatges

PRESENTACIÓ A CÀRREC DE MARIA del OLMO VILA 

Organitza: Departament de Drets Civils de l'Ajuntament de Lleida i Assemblea Municipal de les Religions 

Edició vídeos: Xavier Arnalot   Regidoria de l’acte: Pelai Molins

fulletó_programa.jpg