Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

III MOSTRA DE MÚSIQUES RELIGIOSES I ESPIRITUALS DE LLEIDA

Desprès d’un parell d’anys de pandèmia i de no poder realitzar la Mostra, es repren el 4 de juny de 2022 al Teatre de la Llotja de Lleida.

TEATRE DE LA LLOTJA DE LLEIDA
Dissabte, 4 de juny de 2022  -- 18.00 h

Entrada gratuïta (Taquilla inversa en solidaritat amb la Comunitat Ucraïnesa de Lleida).

En línia amb la tasca que es realitza des de l’Assemblea Municipal de les Religions es torna a oferir per tercera vegada a la ciutadania de Lleida, la possibilitat de conèixer i escoltar les músiques que acompanyen a les diferents tradicions i confessions religioses i espirituals que podem trobar a Lleida.

La música és un idioma universal, un llenguatge que va molt més enllà de qualsevol frontera geogràfica, política o religiosa, ja que ens permet comunicar-nos i entendre’ns. A través de la música podem descobrir la riquesa de les tradicions religioses que existeixen arreu del món i que, actualment, conviuen a la nostra ciutat ja que, aquest llenguatge ens permet valorar les diferències i també adonar-nos de tot allò que tenim en comú. I és que la música ens dona l’oportunitat de construir nous espais de comunicació i de convivència.

Aquesta tercera mostra de músiques religioses i espirituals de la ciutat de Lleida vol afavorir l’acostament a la realitat de la diversitat religiosa que sovint és motiu de controvèrsia, principalment pels estereotips al voltant de les diferents tradicions i confessions religioses, tot i que, paral·lelament, també desperta molta curiositat.

L’objectiu principal d’aquesta mostra és conèixer la diversitat religiosa i espiritual de Lleida i aprofundir en el reconeixement de la diversitat religiosa com un element de pau, de riquesa i de cohesió social.

Vam poder escoltar melodies provinents de grups de cant cristià catòlic, peces grecocatòliques, cant ortodoxe, gospel i rock protestant, o l'art de recitació de l'Alcorà, entre altres.

Aquest any s’ha presentat en format híbrid, amb comunitats que van assistir presencialment i altres de forma virtual, ja que algunes comunitats no han pogut trobar-se arran de la pandèmia i els assajos també s’han vist afectats.

La III Mostra de Músiques religioses i espirituals de Lleida està organitzada per l’Assemblea Municipal de les Religions i l’Ajuntament de Lleida.

La Mostra és durà a terme el proper dissabte, 4 de juny, a les 18h, a l’Auditori Ricard Vinyes de la Llotja de Lleida.

Les entrades es poden recollir a la planta baixa de l’edifici del Mercolleida (Avda. Tortosa, 2).

Aquest any, l’Assemblea Municipal de les Religions va acordar fer taquilla inversa en solidaritat amb la comunitat desplaçada per la guerra a Ucraïna que es troba a Lleida.

Més imatges

PRESENTACIÓ A CÀRREC DE MARIA del OLMO VILA 

Organitza: Departament de Drets Civils de l'Ajuntament de Lleida i Assemblea Municipal de les Religions 

Edició vídeos: Xavier Arnalot   Regidoria de l’acte: Pelai Molins

fulletó_programa.jpg