Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

II Mostra de Músiques Religioses i Espirituals a Lleida

El diumenge 2 de desembre de 2018 es va celebrar la II Mostra de Músiques religioses i espirituals de Lleida al Teatre de la Llotja.

Díptic: II Mostra de Músiques Religioses i Espirituals a Lleida

En línia amb la tasca de l'Assemblea Municipal de les Religions i donat l'èxit de la primera Mostra de músiques religioses i espirituals, es torna a oferir a la ciutadania de Lleida, la possibilitat de conèixer i escoltar les músiques que acompanyen a les diferents confessions religioses i espirituals que es troben a la nostra ciutat.

L'objectiu d'aquesta mostra de músiques és conèixer la nostra diversitat religiosa i espiritual i, a la vegada, aprofundir en el reconeixement de la diversitat religiosa com un element de pau, de riquesa i de progrés.

A través de la música podem descobrir la riquesa de les tradicions religioses que existeixen arreu del món i que, actualment, conviuen a la nostra ciutat.

Aquesta II Mostra de músiques religioses i espirituals de la ciutat de Lleida vol afavorir l'acostament a la realitat de la nostra ciutat, la de la diversitat religiosa, que sovint és motiu de controvèrsia, principalment pels estereotips al voltant de les diferents confessions, tot i que, paral·lelament, desperta molta curiositat.

El concert ha tingut tres eixos:

El primer ha estat el diàleg interreligiós, amb la comunitat islàmica Alouma, comunitat Bahá’í (Katy Evoghli, que és l'única participant que ha vingut fora de Lleida, de Girona), Cristians de Jesucrist dels Sants dels darrers dies, Cristians Adventistes i Cor Santa Trinitat.

Li ha seguit Cristianes Catòliques, amb la Coral Maristes Montserrat de Lleida, Schola Cantorum de Lleida, Coral Estel del Cercle de Belles Arts de Lleida i el Petit Cor de la Catedral, que sortirà amb la Coral Miorita, el Cor Ortodox Santa Cecília, el Cor d’Ucraïna i el Cor Verge del Claustre.

I finalment les Cristianes Protestants, amb l’església Xinesa, que s’incorpora enguany a les esglésies Bíblia Oberta i església Ebenezer, que van actuar l’any passat.

L'acte va ser gratuït i obert per tota la ciutadania.

Va estar organitzat per l’Assemblea Municipal de les Religions de l’Ajuntament de Lleida i conduït pel presentador Jordi Villacampa i Vinyes. 

2018 cartell

Més imatges