Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Celebrat el 28 de juny de 2005

Descripció

Des de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Immigració, un del Drets Civils que es va treballat aquell any va ser el dret a la no discriminació per raons de sexe i orientació sexual.

Després de dur a terme diferents accions entorn aquest dret, es van realitzar diferents actes a la ciutat per commemorar el Dia Internacional per l’alliberament de gais, lesbianes i transsexuals.

Programa:

  • 20:00h. Xerrada “ De la perillositat social al matrimoni de gais i lesbianes”, a càrrec de Jordi Petit, militant del moviment de lesbianes i gais des de l’any 1977, i conegut per la seva dilatada tasca de representació davant la societat i els mitjans de comunicació, així com pels seus dos llibres 25 años más i Vidas del Arco Iris.
  • 21:30h. Lectura del manifest de la Comissió Unitària del 28 de juny (Col.lectiu EAGLE).
  • 22:00h. Espectacle “Reinas por un diadel grup d’animació Dragfòbia.
  • També es va dur a terme la presentació del 1r Fanzine Homosexual de Lleida Geida Fanzine”.

Lloc: Café del Teatre de l'Escorxador

Més imatges

Celebrat del 27 d'octubre al 14 de novembre de 2005

"Del fanzine al manga yaoi. Lesbianes, gais i transsexuals al còmic" era el títol de l'exposició amb que la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Immigració de l'Ajuntament de Lleida va voler il·lustrar el camí recorregut pels gais i lesbianes cap la la normalització social, en el marc de la campanya: “Amb els drets fem ciutat. Tots fem Lleida” que es feia en aquelles dates.
L’exposició, que acollia una selecció internacional de còmics de tema gai i lèsbic comentats en panells de gran format, es va poder visitar a la Sala Municipal de la Plaça Sant Joan. I es va complementar amb una sèrie de vitrines amb àlbums, llibres, revistes i objectes artístics del dibuixant i pintor Nazario, així com la projecció de cinema d’animació.

Més imatges