Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Celebrat el 17 de maig de 2021

L’Ajuntament de Lleida li dona visibilitat penjant la bandera LGTBIQ+ als edificis municipals.

Més imatges

Celebrat el 23 de juny de 2021

La tinenta d’alcalde Sandra Castro va assistir a la rebuda de la bandera Trans* al seu pas per Lleida en el marc de la campanya de visibilització per reivindicar els drets de les persones trans* impulsada per l'Associació Chrysallis de Famílies de Menors Trans*, FELGTB i la Fundació Triangle.

Castro va expressar el suport de la Paeria a aquestes entitats i als principis que vindiquen. En aquest sentit, va recordar l’aprovació del primer Pla Municipal de Polítiques LGTBIQ+ per part de l’Ajuntament de Lleida i ha reivindicat l'existència d'una Llei Trans.

Més imatges

Aquest any s’ha realitzat la repintada dels passos de vianants i de mobiliari urbà als diferents barris de la ciutat amb les banderes LGTBIQ+ i Trans*, amb l’objectiu fonamental de visibilitzar i obrir la mirada de la ciutadania a la diversitat sexual i de gènere. L’acció va comptar amb la participació de grups de joves dels barris, Lleida Jove i la Fundació Antisida de Lleida.

Més imatges

Aquest any, l’Ajuntament de Lleida, se suma a l’acció que es proposa des de l’Àrea LGTBI de la Direcció General d’Igualtat de la Conselleria de Feminismes, amb la penjada de la bandera LGTBI al cim més emblemàtic de la ciutat, a la Seu Vella.

L’acte ha estat coorganitzat amb Colors de Ponent, qui va repartir els primers premis en reconeixement a la tasca en favor de la diversitat sexual i de gènere a Lleida (Dtra. Mari Cruz Sanz, del Servei d’atenció a la diversitat sexual i la transsexualitat de Lleida (ICS), Fundació Antisida Lleida, col·lectiu La Cúgula, del Solsonès i na Ester Fusté, tècnica de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell). Sandra Castro, regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, va reivindicar els drets i les llibertats per treballar pel respecte i la no discriminació de les persones LGTBIQ+.

Més imatges

Celebrat el 22 de novembre de 2021

La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes Sandra Castro i l’activista lleidatana trans del col·lectiu LGTBI.CAT, Sílvia Sicore acompanyaran a Judith Juanhuix en la presentació del seu llibre "Una dona" a Lleida.

Aquest acte es va dur a terme a la sala Jaume Magre (c. Bisbe Torres, 2-Lleida).

Judith Juanhuix és investigadora, doctora en física i activista trans. En aquest llibre, d’una honestedat i una bellesa literària extraordinàries, reconeix haver passat per la misèria de la violència, la culpa, la por i el menyspreu de qui es creu superior «per ser més igual a tothom». Però també per totes les formes possibles de felicitat. El seu trajecte vital és ple d’entrebancs i de reptes per mostrar-se al món tal com és: una dona que lluita contra una muntanya d’estigmes còmodament instal·lats en la nostra societat. Una dona amb ganes de vida. Una dona trans. Una dona.

Tal i com diu Gerard Quintana al pròleg: «Aquest valent testimoni esdevé un tresor compartit que no us podeu perdre».

Més imatges

Celebrat el 30 de novembre de 2021

SAI Lleida, conjuntament amb Colors de Ponent i el Servei d’Atenció a la Diversitat Sexual i la Transsexualitat de Lleida (Trànsit), va realitzar un diàleg entre professionals i persones del col·lectiu, que va girar al voltant de la despatologització del fet trans*.

Més imatges