Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2n Congrés Convivència a la Ciutat

Celebrat el 15 i 16 de març del 2007

Els dies 15 i 16 de març va tenir lloc a la ciutat de Lleida el II Congrés de Bones Pràctiques per al Civisme i la Convivència, va ser organitzat per la Regidora de Drets Civils, Cooperació i Immigració de l'Ajuntament de Lleida i el col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya.

La finalitat del congrés era analitzar els canvis constants de la societat actual, és necessari reflexionar per tal de poder analitzar les transformacions que això significa i poder compartir experiències en diversos àmbits d'actuació encaminades a crear un clima de major diàleg i convivència.

OBJECTIUS DEL II CONGRÉS

• Abordar fora dels paràmetres de la convencionalitat, els reptes i les oportunitats, així com els conflictes que es detecten que són fruit de les relacions de convivència, en un marc de diversitat.


• Conèixer actuacions de col·lectius diversos que poden ser identificades com a bones pràctiques.

• Afavorir un espai de debat per a la prevenció i gestió del conflicte.

• L'any que Lleida és capital de la Cultura Catalana ens plantegem abordar diversos aspectes relacionats amb la diversitat com són el diàleg entre religions, la cultura comunicativa i aspectes que relacionen cultura i convivència. Emmarcat en un espai geogràfic de l'euromediterrània.

• L'escola és un dels espais on la diversitat es posa més de manifest, ja que és un dels primers agents de socialització. En aquest sentit volem valorar quina és la realitat actual de les aules i dels centres educatius, així com reconèixer experiències dutes a terme pels mateixos alumnes com a persones actives per la millora de la convivència.

• El fet migratori s'ha de considerar des de dos vessants: les persones que cerquen una millora de les seves condicions de vida en els països del primer món, però també al mateix temps a les societats d'on procedeixen. En aquest sentit, cal treballar per tal que aconsegueixin un desenvolupament propi. En aquest Congrés es donaran a conèixer diverses experiències en aquest sentit.

La presentació va ser a càrrec de la senyora Asha Miró, escriptora, i la conferència inaugural la farà el senyor Senén Florensa, director de l'Institut Europeu de la Mediterrània.