Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

5è Congrés de Convivència a la Ciutat. Memorial Xavier Aluja

Celebrat el 14 de desembre del 2010 "Drets socials"

L'any 2010 es va iniciar la V edició del Congrés de Convivència a la Ciutat.
Continuant amb la línia de l'any anterior, el Congrés va adquirir una nova dimensió i es va plantejar a través del format d'una jornada com a marc de reflexió i debat entorn els drets socials.
Si ens remuntem a l'any passat, cal recordar que el IV Congrés de Convivència a la Ciutat va ser el marc de presentació de la Carta de la Ciutadania de Lleida, compromís municipal d'elaboració d'una Carta de Drets i Deures de la Ciutadania de Lleida en sintonia amb l'esperit de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat. En el IV Congrés es van debatre qüestions bàsiques com la convivència i la cohesió social vinculades a la proposta de la Carta.
En aquests moments la Carta de la ciutadania de Lleida, està pendent de nomenar la Comissió de Salvaguarda, òrgan de suport a la Sindicatura Municipal, per fer-la plenament efectiva en l'àmbit de la ciutat.
En aquest V Congrés de Convivència a la Ciutat l'objectiu principal era establir un espai de diàleg entorn un dels àmbits de la Carta de la Ciutadania: els drets socials, i vincular-ho a les transformacions socials que viuen avui en dia les ciutats.

Més imatges