Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un recorregut pels espais de Memòria de la Guerra Civil i la repressió franquista

19 d'octubre de 2019

Es va realitzar uns dels Itineraris per a la Recuperació de la Memòria Democràtica de Lleida, trajecte a través dels diversos Espais de Memòria del cementiri de la nostra ciutat que estan vinculats amb la Guerra Civil Espanyola, la posterior repressió franquista i la deportació als camps de concentració nazis. Aquesta activitat va començar a les 16:00 h i va ser guiada per l'especialista de la Lleida republicana i en la recerca acadèmica de les fosses del cementiri, l'historiador, Joan Sagués San José.

L'Itinerari es va iniciar a la porta d'entrada, situada a l'Avinguda Francesc Bordalba, per continuar pels monuments a les víctimes de la repressió revolucionària, les víctimes dels bombardejos, els combatents i civils morts durant la guerra, les víctimes de la repressió franquista i els deportats als camps de concentració nazis.

Joan Sagués San José és doctor en Història Contemporània per la Universitat de Lleida (2001). La seva feina d'investigació s'ha centrat fonamentalment a la Guerra Civil a Catalunya, la repressió franquista i l'anàlisi de la memòria dels anys de la guerra i la dictadura.

Ha participat en diverses activitats i projectes de recerca organitzats pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i el Servei d'Història, Documentació i Patrimoni de la Universitat de Lleida.

Més imatges

Contingut relacionat