Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Repressió Franquista

30 de març de 2019

El dia 30 de març es va desenvolupar uns dels Itineraris per a la recuperació de la Memòria Democràtica de Lleida. En concret, és va realitzar el trajecte que vincula diversos espais de la nostra ciutat amb  “La repressió franquista”. Aquesta activitat va estar guiada per l’especialista de la Lleida republicana, Joan Sagués San José i s’iniciarà a l’escultura FITA, dedicada als deportats lleidatans als camps nazis, situada al número 55 del carrer Jaume II. A continuació, es va visitar el turó de Gardeny que va ser un dels llocs que van acollir presoners republicans. Desprès es va caminar fins a la plaça Cervantes, on hi havia la Presó Provincial. Seguidament es va pujar fins al turó de la Seu Vella i  la ruta va continuar pel Seminari, que van ser un dels altres espais de tancament de presoners i es va acabar la visita guiada a l’antiga seu del Casal de la Joventut Republicana que va ser caserna de la Guardia Civil.

Durant els transcurs d’aquesta ruta de més de 6 quilòmetres, els participants van poder gaudir d’un itinerari de memòria guiat per la ciutat de Lleida i, alhora, ampliar coneixements històrics, escoltant les explicacions de l’historiador, Joan Sagués.

Aquest itinerari va ser el primer dels recorreguts de Memòria Democràtica que s’aniran desenvolupant de manera periòdica a Lleida amb l’afany d’oferir uns continguts que vinculin de manera estreta la cultura, la història i el coneixement de la nostra ciutat.

Més imatges

 

Contingut relacionat