Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ITINERARI: NORMANDIA, EL DESEMBARCAMENT 1944-2024. MÚSICA DEGENERADA INTERPRETADA PER PIXIE & DIXIE I JAM SESSION AMB ELS REBELDES DEL SWING

📆 8 de juny de 2024 a les 20.00 h. -- 📍 Mercat del Pla. (c. Sant Martí, 3. Lleida)

- ITINERARIS PER A LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA DE LLEIDA -

ITINERARI: NORMANDIA, EL DESEMBARCAMENT 1944-2024 (Amb l’Andreu Claret i la Maite Hernández de l’empresa Terra Enllà)
MÚSICA DEGENERADA INTERPRETADA PER PIXIE & DIXIE I JAM  SESSION AMB ELS REBELDES DEL SWING

L’Ajuntament de Lleida va organtizar un nou Itinerari per a la Recuperació de la Memòria Democràtica que es dir a terme el dissabte 8 de juny. El Departament de Drets Civils va preparar l’itinerari ”Normandia, el desembarcament 1944-2024” que va ser guiat per Terra Enllà que va oferir un viatge virtual per la història i els espais del desembarcament de Normandia, una de les principals operacions militars de la Segona Guerra Mundial, que va permetre accelerar la caiguda del nazisme.

L'itinerari va relatar la complexa operació amfíbia i terrestre, les claus i evolució del combat, històries personals de civils i soldats i la memòria que se n'ha derivat, amb el territori de divulgació històrica més destacat de França i un dels principals d'Europa. Avui, el conjunt de platges preservades, estructures defensives, cementiris, museus i memorials constitueixen un espai de visita que atrau milions de persones d'arreu del món.

En el mateix acte es van poder gaudir d’altres activitats com l’actuació del grup musical lleidatà Pixie & Dixie  i una jam session amb Els Rebeldes del Swing que van interpretar diverses peces musicals de swing, un tipus de música considerada “música degenerada” pel nazisme.

Durant l’acte es va fer una degustació de coca de recapte i cervesa artesana per a les persones que es van inscriure a l’Itinerari.

Inscripcions i informació: (Acte gratuït amb inscripció prèvia)

Departament de Drets Civils
Telèfon: 973700457
a/e: memoriademocratica@paeria.cat

Centre Excursionista de Lleida
Telèfon: 973242329
a/e: cel@cel.cat


Més imatges