Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ASSEMBLEA NACIONAL D’AMICAL DE MAUTHAUSEN A LA CIUTAT DE LLEIDA

Celebrat el 5 de novembre de 2022

El dissabte 5 de novembre es va celebrar l'Assemblea anual d'Amical de Mauthausen que aquest any es fer a la ciutat de Lleida coincidint amb el 60è aniversari de la seva fundació.

L'Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya, és l'associació que agrupa als exdeportats republicans dels camps de concentració nazis, així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats assassinats als camps. L'objectiu d'aquesta associació és treballar a favor de la memòria de tots i totes aquells/es que van viure i lluitar durant la Guerra Civil abans de passar la frontera catalana-francesa, cap a l'exili, i més tard van patir deportació als camps nazis.

L'Assemblea es va dur a terme a la sala Jaume Magre situada al carrer del Bisbe Torres, 2 de Lleida.

El Departament de Drets Civils va programar una sèrie d'activats per donar la rebuda als membres l'Amical de Mauthausen durant la seva estada a la ciutat.
Es va fer una recepció del Paer en Cap a l'Ajuntament. Posteriorment, es va fer un acte d'homenatge davant l'escultura FITA situada al carrer Jaume II, 55 de Lleida, amb una ofrena floral acompanyada de les interpretacions musicals de la cantant lleidatana, Tui Higgins.

I per tancar les activitats, es va dur a terme la representació de l'obra de teatre documental "Ruhe!" al Cafè del Teatre de l'Escorxador. Aquesta obra està inspirada en les experiències de les persones de Lleida que van ser deportades als camps nazis.Més imatges