Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FEDERICO GARCÍA LORCA, UN POETA AMB ÀNIMA DE MÚSIC

18 de juliol de 2023 a les 19.00h -- Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) (Plaça de la Catedral, s/n. Lleida).

El Departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida van organitzar la representació d’aquest espectacle. Un recital poètic i musical que va repassar la trajectòria literària i personal del poeta i dramaturg universal, Federico García Lorca. 

L’espectacle va fer un recorregut per poemes i fragments d’obres teatrals com Bodas de Sangre, Mariana Pineda, La casa de Bernarda Alba o Yerma, entre altres. També va repassar algunes composicions de músics que va admirar i cançons populars que van recuperar i harmonitzar, com Reflejo de luna de Paco de Lucía, Soleares de Joaquín Turina, Nana de Sevilla o La Tarara, etc. 

Carles Herraiz, a la guitarra, combinada amb la veu Gina Raymat, van repassar aquestes pinzellades de la vida i obra de l’autor andalús.

L'acte va ser gratuït i sense inscripció prèvia.

INFORMACIÓ:
Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida
Telèfon: 973700457
Correu electrònic: memoriademocratica@paeria.cat

Carles Herraiz va néixer a Barcelona i es va iniciar en la música als set anys, quan va assistir a les seves primeres classes de guitarra a Santa Coloma de Gramenet, Dos anys més tard va començar els estudis musicals al Conservatori de Badalona on va estudiar guitarra amb Sebastián Villalta i Vicenç Mayol. Els va finalitzar al Conservatori Superior Municipal de Barcelona amb matrícula d’honor. A partir d'aquí, va continuar la seva formació amb el mestre José Tomàs, a Alacant, i a l’Escola d’Arts Musicals Luthier, a Barcelona. Carles Herraiz ha actuat com a solista, amb grups de música de cambra i orquestres simfòniques, la seva interpretació ha estat premiada en concursos nacionals i internacionals d'Espanya i Itàlia. Des de l'any 1995 és professor del Conservatori Municipal de Lleida.

Gina Raymat. Presentadora, comunicadora i videoperiodista amb una llarga experiència a diferents mitjans de premsa local: Lleida Televisió, Radio Lleida-Cadena Ser, Onda Cero, Antena 3 Ràdio, COPE Lleida, entre altres. Actriu amateur a les companyies teatrals AEM i TOAR i rapsoda amb els espectacles “Poesia i punt” i “Federico García Lorca, un poeta amb ànima de músic”.

Més imatges