Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita del Memorial Democràtic als vestigis de la Guerra Civil a Lleida

14 de desembre de 2022

El 14 de desembre de 2022 va venir a Lleida el responsable de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat, Josep Font. La seva vinguda a Lleida estava motivada pel contingut de la Resolució 505/XIV del Parlament de Catalunya, sobre la senyalització i conservació dels vestigis de la Batalla del Segre a l’entorn de la Bordeta, a Lleida aprovada el dia 27 d’octubre de 2022. Aquesta Resolució consta de dos punts:

El Parlament de Catalunya insta el Govern a:
  1. a) Assessorar des del punt de vista històric i per mitjà del Memorial Democràtic la Paeria de Lleida (Segrià) sobre les tasques necessàries per a conservar, consolidar i senyalitzar les posicions defensives de la Batalla del Segre que es conserven a l’entorn de la serra del Puigdevall, als afores de la Bordeta, i estudiar-ne la integració en la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de Catalunya.
  2. b) Valorar, per mitjà del Memorial Democràtic, l’interès de recuperar i posar en valor amb una intervenció arqueològica i una posterior museïtzació algunes de les posicions defensives de la Batalla del Segre.

El tècnic del Memorial ha d’elaborar un Informe per tal de valorar l’estat dels vestigis i quines opcions d’intervenció es poden fer.

Va estar acompanyat pel tècnic de Memòria Democràtica de la Paeria i per dos membres del Grup de Memòria del Centre Excursionista de Lleida. Es van visitar 4 espais (1 línia de trinxeres i 3 búnquers) situats a la serra de Puigdevall que es troba al costat del barri de La Bordeta de Lleida.

Més imatges