Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

29 de gener de 2023 OFRENA FLORAL EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES DE L’HOLOCAUST.

Un any més, l’Ajuntament de Lleida va commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la Humanitat.

Aquest any 2023, la commemoració va girar al voltant del lema Gent corrent. La gent corrent van ser els executors que van dur a terme l’assassinat metòdic, industrialment planificat, de milions de dones i homes, també gent corrent les víctimes que el nacionalsocialisme volia excloure de la societat al ser considerats perillosos per la seva diversitat: jueus, opositors, discapacitats, maçons, gitanos, homosexuals, Testimonis de Jehovà.

Va ser un acte de record i memòria davant de l’escultura d’Àngel Eroles, FITA. Aquesta activitat està emmarcada en el conveni de col·laboració per realitzar accions de recuperació de la Memòria Democràtica entre l’Ajuntament de Lleida, el Centre Excursionista de Lleida i l’Amical de Mauthausen, dins del projecte Stolpersteine. 

L’acte va comptar amb la col·laboració de l’Amical de Mauthausen, el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica del Centre Excursionista de Lleida i el Grup de Treball DEMD i la participació de diferents entitats de la ciutat que faran una encesa d’espelmes en memòria dels col·lectius que van patir la deportació als camps: 

Sr. Josep Roigé, de la comunitat gitana.
Sra. Sílvia Schnessel, de  la comunitat jueva de Lleida
Sra. Divina Miñano, en nom dels perseguits polítics i presoners republicans
Sr. Eloi Ponce, de l’Associació Lgbtiq+ Colors de Ponent
Sr. Joan Conejo, de l’Associació Down Lleida
Sr. Gerard Alba , Sr. Roger Saborit, Sra. Maria Sopena i Sr. Pol Campo  alumnat de 3r i 4t d’ESO del Col·legi El Carme de La Bordeta.
Sr. Salvador Escudé, en nom de les minories religioses. 

L’actuació musical de l’acte va estar a càrrec del grup lleidatà, Lauzeta Folk que van interpretar diverses cançons vinculades amb l’Holocaust.

Més imatges