Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obra de teatre RUHE!!

19 de juny de 2021 -- Teatre de l’Escorxador de Lleida. Sala 2. -- 19:00 h.

El departament de #MemòriaDemocràtica #DetsCivilsLleida de l’Ajuntament de va dur a terme la gravació de la representació teatral RUHE!! (Silenci).

Ruhe és una obra/documental que es va estrenar l’1 de febrer de 2019. Està produïda l’Ajuntament de Lleida, dirigida pel director de teatre Jaume Belló, i interpretada per tres joves artistes lleidatans: Wyns Fortuño, Sabina Francès i Miquel Rodríguez.

L’obra està inspirada en la deportació de persones de Lleida als camps nazis.

L'espectacle parla del viatge, de l'arribada dels presoners al camp, dels costums que aprenien ràpidament, i de com aconseguien sobreviure lluitant contra la deshumanització i el maltractament. De com calia buscar els moments de dignitat que els feia confiar en la seva qualitat de persona per poder sobreviure. Busca moure les consciències personals i fer repensar quin vincle tenim amb aquest episodi tan negre de la història d’Europa. Actualment s’està representant en diversos Instituts de Secundària de Lleida dins del Projecte Buchenwald-Mauthausen.

L’activitat va ser gratuïta i amb inscripció prèvia amb una aforament imitat a 40 persones per raons sanitàries degut a la COVID-19.


Aquesta funció va servir per enregistrar l’obra en format audiovisual.

Més imatges