Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

REPRESENTACIÓ DE L’OBRA DE TEATRE: RUHE!!

RUHE!! -- (SILENCI)

La Sala 2 del Teatre Municipal de L'Escorxador va acollir el dissabte 19 de juny de 2021, la representació i la gravació de l'obra de teatre documental Ruhe! (Silenci!). Aquesta obra reuneix les històries que han recollit familiars de les persones que van estar empresonades als camps de concentració de Buchenwald i Mauthausen, així com altra documentació, la qual permet contextualitzar l'argument històric i familiar de la deportació. Tot aquest material serveix de base per crear tres personatges. L'obra juga amb les actuacions dels intèrprets i el suport de diversos audiovisuals, que ajuden a l'espectador a ficar-se amb la pell dels deportats, així com en el context històric dels fets.

Ruhe! és una obra produïda per l'Ajuntament de Lleida, dirigida pel director de teatre local, Jaume Belló, i interpretada per tres joves de l'escena artística lleidatana: Wyns Fortuño, Sabina Francès i Miquel Rodríguez.
De l'any 2018 es representa en els Instituts de Secundària que formen part del Grup de Treball DEMD (Exili, Deportació i Holocaust).

En aquest vídeo es pot veure la representació sencera de l'obra teatral.