Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

DE LLEIDA A MAUTHAUSEN 2023. L'EXPERIÈNCIA D’UN VIATGE ALS CAMPS DE CONCENTRACIÓ NAZIS

Celebrat el 26 de gener de 2024 a les 19.00 h. --  📍  Sala Jaume Magre. (c. Bisbe Torres, 2. Lleida)

Des de l'any 2003 l’Amical de Mauthausen organitza viatges commemoratius i d'homenatge a diferents camps nazis amb participació d’exdeportats, familiars, amics, associacions de memòria, investigadors, periodistes i estudiants d'educació secundària o batxillerat, acompanyats pel seu professorat. El motiu d’aquests viatges es commemora l’alliberament del camp de Mauthausen que se sol realitzar el dia 5 de maig.

L'any 2023, l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de l'Amical de Mauthausen i del Grup de Treball DEMD del departament d'Ensenyament (Exili, Deportació i Holocaust), organitzà el viatge a Mauthausen a diversos indrets de l'univers d'aquest camp de concentració per recordar el 78è aniversari de l'alliberament del camp de concentració on van estar empresonats un nombrós grup de lleidatans.
Viatjaren 12 alumnes i 2 professores dels Instituts de Secundària de Lleida: La CaparrellaGuindàvols, Josep Lladonosa, La Mitjana, el Col·legi El Carme i dos alumnes de l'Institut d'Almenar.

El dia 26 de gener vam poder escoltar l’experiència d'aquests nois i noies, en primera persona, en un acte obert a tota la ciutadania que es va dur a terme a la sala Jaume Magre de Lleida.

Es va presentar l’audiovisual produït a partir dels relats personals que, mitjançant el teatre imatge, ens va apropar a les vivències i a les emocions de l’alumnat a partir d’un viatge als camps de concentració nazis.

 Més informació:

Departament de Drets Civils
Telèfon: 973700457
a/e: memoriademocratica@paeria.cat

Més imatges