Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escultura FITA

El divendres, 26 de gener de 2019, l’Ajuntament de Lleida commemorarà el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la Humanitat amb un acte, de record i memòria que consistí en la col·locació de l’escultura FITA d’Àngel Eroles. Aquesta activitat està emmarcada al conveni de col·laboració per realitzar accions de recuperació de la Memòria Democràtica entre l’Ajuntament de Lleida, el Centre Excursionista de Lleida i Amical de Mauthausen, dins de projecte Stolpersteine. 

A través d’aquesta escultura es vol manifestar la importància que la memòria no caigui en l’oblit. Posar una fita per situar el record en l’espai i en el temps. En un lloc i en un moment en el qual es posa de manifest la voluntat de recordar les persones que van ser oblidades en el seu exili i posterior confinament en camps de concentració.

Es tracta d’una escultura amb funció de fita que ens descobreix el que ha estat la vida a través de qualitats i vivències que es troben dins d’ella. En contra punt, en una altra cara de l’escultura, apareix la no vida, opaca i monolítica. Finalment, en la cara oposada a aquesta darrera, retrobem la memòria i la voluntat de perdurar.

escultura FITA

És una peça d’acer corten d'1,80 m x 0,6 m x 0,60 m. Acabat oxidat i lletres amb negatiu acer corten i relleu acer inoxidable.

escultura FITA

L’Ajuntament ha recollit els noms de les persones de Lleida que van ser deportades als camps de concentració nazi a partir de diferents bases de dades, trobant 45 lleidatans i lleidatanes víctimes de la deportació.

escultura FITA

Més imatges