Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ITINERARI PEDAGÒGIC DE LES LLAMBORDES STOLPERSTEINE.

27 de gener de 2023 a les 12.00 h. Diversos carrers de Lleida

L’Àrea de Memòria Democràtica de l’ajuntament de Lleida va organitzar un Itinerari de Memòria dedicat a les llambordes Stolpersteine.

Aquesta activitat estava emmarcada dins dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust. Era d’un Itinerari especial en el que hi va participar l’alumnat de l’INS Manuel de Montsuar que  forma part del projecte Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu.

Concretament, hi participaren 30 alumnes que eren ambaixadors júniors del Parlament Europeu i 10 alumnes de l’Aula d’Acollida del mateix centre.

En aquesta activitat, també hi col·laboraren l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Europa Direct de l’Ajuntament de Lleida.

Aquest Itinerari va recorre diversos carrers de Lleida on hi ha instal·lades les llambordes Stolpersteine. Davant de cada llamborda, es realitzà una breu explicació del seu significat i la seva relació amb determinats fets de la deportació que van afectar a deportats lleidatans com són “el comboi dels 927”, “el tren de la mort”  o “el programa d’eutanàsia Aktion T-4”. La ruta fou guiada pel tècnic de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Lleida.

Més imatges