Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RUTA PER A LA NETEJA DE LES LLAMBORDES STOLPERSTEINE DE LA CIUTAT DE LLEIDA

17 de juny de 2023 -- Inici de la ruta a les 10.00 h. al carrer Camí de Corbins, 24. Lleida.

L’àrea de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Lleida va impulsar aquesta activitat amb l’Amical de Mauthausen, el Grup de Treball DEMD i el Grup de Recuperació de Memòria Històrica del Centre Excursionista de Lleida.

Entre els anys 2019 i 2023, s’han col·locat 31 llambordes a Lleida en homenatge a persones que van ser deportades als diversos camps de concentració nazis. Aquesta ruta es va fer donat que les peces col·locades al carrer pateixen un procés de desgast i deteriorament i s’ha de fer-hi una tasca de neteja periòdicament.

Les Stolpersteine van col·locades davant de l’últim domicili conegut on va viure la persona deportada. Les persones i vianants, en trobar-se amb les llambordes, poden llegir el text escrit damunt la planxa de bronze que conté escrites algunes dades i dates de la persona deportada. Aquest fet d’inclinar-se per llegir és un senyal de respecte cap a les víctimes.

Hi va haver la participació de l’alumnat que aquest any 2023 va viatjar al maig a Mauthausen per assistir als actes del 87è aniversari de l’alliberament del camp. L’activitat va estar oberta a tota la ciutadania interessada a conèixer les llambordes Stolpersteine de la ciutat.

Més imatges